Vinnis vaadati tagasi erakordsele koolikevadele

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vinni vallas peeti hariduspäeva.
Vinni vallas peeti hariduspäeva. Foto: Rahel Lepp

Eile kogunesid Vinni-Pajusti gümnaasiumisse valla õpetajad, haridusasutuste juhid, lastevanemad ja õpilased, et vahetult enne kooliaasta algust olulised asjad üheskoos läbi arutada.

Vallavanem Rauno Võrno sõnul sooviti kõigilt asjaosalistelt vahetut tagasisidet kevadise distantsõppe kohta. "Kui viiruse leviku korral tuleb ka sel õppeaastal taas üle minna täielikule või osalisele distantsõppele, peab selleks paremini valmis olema," kommenteeris Võrno.

"Ootuspäraselt osutus suurimaks plussiks nii õpilaste, õpetajate kui ka lastevanemate digipädevuse paranemine," sõnas Vinni valla haridusnõunik Margit Diits kokkuvõtet tehes.

Nii õpilased ise kui ka õpetajad ja lastevanemad leidsid, et paljudel lastel kasvas iseseisvus ja kohusetunne. Samas tuli esile asjaolu, et hariduslike erivajadustega lapsed jäid distantsõppe puhul eriti kehva seisu. Ühe suurema puudusena nimetasid kõik huvigrupid veel õppeplatvormide rohkust, sest nende vahel oli keeruline orienteeruda, eriti kui peres on koolilapsi rohkem kui üks.

Suur stressiallikas – ühise õppeplatvormi puudumine – on nüüdseks Vinni-Pajusti gümnaasiumis kui valla kõige suurema õpilaste arvuga koolis õnneks likvideeritud. Kool läheb uuel õppeaastal üle ühisele platvormile, et vajadusel distantsõppele minnes sujuks kodus õppimine paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles