Öist alkoholimüüki piiratakse veel neljas maakonnas (5)

Brita-Maria Alas
Copy
Baarilett
Baarilett Foto: Remo Tõnismäe

Alates laupäevast, 29. augustist piirab politsei öist alkoholimüüki Harjumaal ning alates esmaspäevast, 31. augustist Põlva-, Valga- ja Võrumaal. Ühtlasi jätkub öise alkoholimüügi piirang Tartumaal ja Ida-Virumaal.

Põhja prefekti korraldusega keelatakse alkohoolsete jookide jaemüük ajavahemikul 23-06. Piirang kehtib korralduse muutmiseni, kuid esialgsel hinnangul on tegemist lühiajalise keeluga, mille kestus sõltub suuresti inimeste endi suhtumisest, käitumisest ning hajutatuse nõude täitmisest. PPA ja terviseamet hindavad piirangu vajalikkust kord nädalas.

«Terviseameti hinnangul on Tallinn nakkushaiguste leviku vaates elanikkonna arvu ja asustustiheduse järgi kõrgeima riskiga piirkond Eestis. Täna hommikuse seisuga on Terviseameti andmetel Harjumaal 61 aktiivset haigusjuhtu ning nende hinnangu kohaselt on osa Harjumaa haigestunutest saanud nakkuse vahetult või edasikandumise teel meelelahutusasutustest, kus on kombeks alkoholi tarbida. Alkohol kaotab tavapärase ohutunnetuse  - inimesed ei hoia distantsi, räägivad valju häälega teineteise läheduses ja haiguse edasikandumine on väga tõenäoline,» kommenteeris Põhja prefekt Kristian Jaani.

Lõuna prefekt Vallo Koppel selgitas, et kuna uue õppeaasta eel saabub Tartumaale õppureid erinevatest piirkondadest ja ka välisriikidest, kus epidemioloogiline olukord on pigem halvenenud, ei saa sel nädalal Tartumaal augusti algul kehtestatud alkoholimüügi piirangust loobuda. Tema sõnul jätkatakse Tartumaal müügipiiranguga ning olukorda hinnatakse terviseametiga hiljemalt järgmise nädala reedel. 

«Lisaks on tuleval nädalal oodata nii Tartumaale kui ka Kagu-Eestisse seoses rallivõistlusega tuhandeid inimesi, kes samuti tulevad siia erinevatest piirkondadest, kus haigestumuse tase 100 000 elaniku kohta on kõrge. Osalejate, korraldajate, pealvaatajate ja kohalike elanike tervise kaitseks ning viiruse leviku takistamiseks kehtestame esmaspäevast, 31. augustist öise alkoholimüügi piirangu ka Põlva-, Võru ja Valgamaale,» selgitas prefekt otsust.

Kagu-Eestit puudutav öine alkoholimüügi piirang kehtib 31. augustist 7. septembri hommikuni.

Alkoholimüügi piirang kehtestatakse alkoholiseaduse alusel, mille järgi on alkohoolsete jookide jaemüügi piiramise õigus PPA peadirektoril või tema volitatud politseiametnikul.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles