Väikeettevõtted saavad linnalt toetust küsida

Pärnu Postimees
Copy
Muu hulgas kärgmajakesi ehitav OÜ Kodu Kuubis on üks neljast tänavu Pärnu linnalt ettevõtlustoetust saanutest.
Muu hulgas kärgmajakesi ehitav OÜ Kodu Kuubis on üks neljast tänavu Pärnu linnalt ettevõtlustoetust saanutest. Foto: Urmas Luik

Pärnu linn avas ettevõtlustoetuse sügisvooru, kus firmad saavad taotlusi esitada septembrini lõpuni.

Kõnealuse toetuse eesmärk on suurendada Pärnu linnas tegutsevate väikeettevõtete konkurentsivõimet ja arendada seeläbi kohalikku ettevõtlust.

Toetusraha võib kasutada, et saada eksperdilt toote- ja teenusearenduse nõu, koostada toote- ja teenusearendusprojekte ning ekspordiplaane, saada eksperdilt tehnoloogianõustamist, samuti turu- ja tasuvusuuringuteks, tööalasteks täienduskoolitusteks, koolitusvisiitideks, välismesside külastamiseks ja nendel osalemiseks.

Toetuse alammäär on 1000 ja ülemmäär 5000 eurot taotleja kohta kalendriaastas. Taotluse eelarves peab olema ette nähtud omafinantseering, mis moodustab vähemalt 30 protsenti projekti kogumahust. Projekt tuleb ellu viia 12 kuu jooksul toetuse eraldamise otsusest ja toetus makstakse välja pärast projektitegevuse teokstegemist.

Toetuste hindamisel lähtub eksperdikomisjon kolmest põhimõttest: töötajate arv, maksutulu laekumine ja prognoos; ettevõtte käibemahu ja kasvu potentsiaal; ettevõtte terviklik ja pikaajaline strateegiline äriplaan, kus ettevõte peab tõestama, et tegemist on töötava kestliku ja kasvupotentsiaaliga ärimudeliga. Eelistatud on ekspordipotentsiaaliga ettevõtted.

Kolm korda aastat jagatavat ettevõtlustoetust annab Pärnu linn välja aastast 2012. Tänavu on linn määranud toetuse osaühingutele Toppi Plast, Kodu Kuubis ja Pärnu Graniit ning aktsiaseltsile Adrem Pärnu kogusummas 10 950 eurot.

Sügisvoorus saab taotlusi esitada 30. septembrini. Toetuste eraldamise otsustab eksperdikomisjoni ettepanekul linnavalitsus 30. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles