Eesti Tantsuagentuuri kompanii toob lavale läti koreograafi tantsulavastuse

Kultuuritoimetus
Copy
Rūta Ronja Pakalne tantsulavastus «AMIMOVING».
Rūta Ronja Pakalne tantsulavastus «AMIMOVING». Foto: Eesti Tantsuagentuur

Neljapäeval, 3. septembril esietendub Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis noortele tantsijatele  hüppelauaks oleva ETA kompanii uuslavastus «AMIMOVING», mille autoriks on Eestis resideeruv läti päritolu koreograaf Rūta Ronja Pakalne ja esitajateks viis noort tantsijat.

«AMIMOVING» etendub ETA teatrisaalis 3. ja 4. septembril kell 19 ning 5. septembril kell 12 ja 16. Pühapäeval, 6. septembril kell 19 toimub etendus kultuuriakadeemia mustas saalis Viljandi tantsunädalal.

Tantsijatena astuvad lavale Birgita Siim, Eliisabel Jõela, Elina Ojasaar, Eveli Ojasaar ja Maria Solei Järvet. Meeskonda kuuluvad veel dramaturg Helena Pihel, helikujundaja Israel Banuelos, valguskunstnik Rommi Ruttas ja kunstnik Dace Sloka.

Mängulises ja uudishimulikus atmosfääris kulgev «AMIMOVING» tegeleb tantsijate kogetud liikumistega alates esimestest sammudest kuni õpitud tantsudeni. Millised kogemused on etendaja osaks saanud niimoodi, et neid saab vaadelda kui osa tema isiklikust tantsust ja isiksusest?

ETA kompanii ellukutsuja Jane Miller-Pärnamägi sõnul võiks «AMIMOVING» köita just nooremat publikut kuid äratundmisrõõmu pakub lavastus igas vanuses vaatajale. «Küsimus on pigem selles, mis teemad meile endile igapäevaselt korda lähevad ja kas meid kütkestab noorte tantsijate liikuv ja kaasakiskuv energia, mida siit kindlasti leiab,» lisab ta.

Koreograaf Pakalne ütleb, et on lavastuses osalevatelt tantsijatelt ka ise palju õppinud. «Nende noortega on aasta jooksul töötanud erinevad tantsuprofessionaalid ning muutus, mida ma nende puhul tunnistanud olen, on inspireeriv mulle endalegi kui koreograafile ja tantsuõpetajale. Nii tugevad on täna nende tantsualased teadmised ja praktilised oskused».

ETA kompanii valib tantsijad konkursi alusel kord aastas. Kompanii aastane programm sisaldab süvendatud ettevalmistust tantsija elukutseks ning selle jooksul valmib ka tantsulavastus. Varasematel aastatel on kompaniis lavastanud koreograafid Julia Koneva ja Joonas Tagel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles