Eesti tegi ettepanekud EL-i kriisimeetmete ühtlustamiseks

BNS
Copy
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Remo Tõnismäe

Eesti tegi Euroopa Liidu Nõukogus ettepaneku Euroopa Liidu (EL) COVID-19 pandeemiaga seotud kriisimeetmete ühtlustamiseks. 

Välisminister Urmas Reinsalu sõnul toetab Eesti piiravate meetmete varajase hoiatamise kokkulepitud raamistikku, ühiseid kriteeriume ja võimalust piiride sulgemine ja liikumispiirangud asendada paindlikumate meetmetega, kus piirangud koos vabatahtliku testimisega võimaldavad inimestel liikuda, aga ka töötada ja pakkuda teenuseid.

«Peaksime tegema kõik endast oleneva, et vältida piiride täielikku sulgemist ja kasutama võimalusel muid, ühiselt kokku lepitud  meetmeid haiguse leviku tõkestamiseks,» lisas Reinsalu. 

Eesti ettepanekute hulgas on esile toodud eelhoiatuste süsteem rakendatavate piirangute kohta ning vabatahtliku testimise meede, mis laseks inimestel kiiremini tööle naasta. 

«Kuigi nakatunute suhtarv 100 000 elaniku kohta on kõikjal kasvamas, tuleb Euroopa Liidu ringis arutada, kuidas saaks arvesse võtta ka testimiste määra – liikmesriikidel on testimisel erinev võimekus,» ütles Reinsalu. «Olulisim ongi leppida kokku liikmesriikide omavaheline koordinatsioon nii testide läbi viimisel kui ka teavitamine uute meetmete vastuvõtmisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles