Endine keskkonnaminister Vootele Hansen liitus Isamaaga

BNS
Copy
Vootele Hansen.
Vootele Hansen. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu endine liige ja keskkonnaminister Vootele Hansen astus teisipäeval Isamaa Erakonna liikmeks.

Hanseni sõnul on ta juba pikemat aega kaalunud Isamaaga taasliitumist. «Isamaaga liitumine on minu jaoks ennekõike juurte juurde tagasitulek, sest olen erakonna üks asutajatest ja kandideerisin Isamaa nimekirjas taasiseseisvunud Eesti esimestel valimistel 1992. aastal. Minu jaoks on oluline väärtuspõhine ja inimesi austav poliitika, mis tagab Eesti riigi püsimise. Isamaa on nende põhimõtete eest seisnud,» ütles ta.

Hansen lisas, et erinevalt teistest erakondadest ei pea Isamaa Eesti inimesi eestkostet vajavateks vaid vastutusvõimelisteks isikuteks.

Isamaa Tallinna piirkonna esimees Olle Koop tervitas Vootele Hanseni otsust. «Mul on väga hea meel, et lisaks uutele liitujatele on meil võimalik erakonda tervitada ka neid inimesi, kes on pärast eemalolekut otsustanud Isamaaga taas liituda. Vootele kandideeris meie ridades Riigikokku 2019. aastal, kuid Isamaaga liitumine näitab, et võime tema kogemuste ja teadmistega arvestada ka 2021. aasta kohalikel valmistel,» ütles Koop.

Eesti Kristlik Demokraatliku Liidu asutajate hulka kuulunud Vootele Hansen valiti 1992. aastal Isamaa nimekirjas riigikokku. Aastatel 1994–1995 oli ta Andres Tarandi valitsuses keskkonnaminister.

Aastatel 1995–1998 oli ta Isamaast eraldunud Vabariiklaste ja Konservatiivide Rahvaerakonna (Parempoolsed) liige, kelle nimekirjas valiti ta VIII riigikokku. 1998 ühinesid Parempoolsed Talurahvaerakonnaga Rahvaerakonnaks, millest hiljem sai Sotsiaaldemokraatlik Erakond.

2018 aastal lahkus Hansen SDEst ning kandideeris valimistel Isamaa ridades.

Praegu töötab Vootele Hansen õpetajana Tallinna Järveotsa gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles