Mobiilsed kiiruskaamerad tõstsid hüppeliselt liiklusrikkumiste statistikat

BNS
Copy
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Eesti teede ääres olevad kiirus- ja foorikaamerad fikseerisid juulis 22 523 rikkumist. Võrreldes juuliga on välja saadetud trahviteadete arv tõusnud umbes 20 protsenti.

Juulis väljastas politsei 22 523 trahviteadet foori- ja kiiruskaamerate tuvastatud rikkumiste kohta, ütles kolmapäeval BNS-ile politsei- ja piirivalveameti (PPA) liiklusemenetlustalituse juht Alar Karu. Ta lisas, et rikkumiste üldarvust tuvastasid mobiilsed kiiruskaamerad 12 357 rikkumist ja Tallinnas Kristiine ristmiku kaamerad 360 rikkumist.

Karu märkis, et võrreldes juuliga on väljastatud trahviteadete arv tõusnud umbes 20 protsenti. Tõus on seotud peamiselt mobiilsete kiiruskaamerate üha enama kasutuselevõtuga.

«Kui näiteks juunis töötasid mobiilsed kaamerad teedel 523 tundi, siis juulis 577 tundi ning augustis rakendati neid juba 1091 tunni jagu. Võrdluseks, et juunis registreerisid mobiilsed kaamerad 6434, juulis 8070 ning augustis juba 12 357 rikkumist, moodustades eelmise kuu kõigist trahviteadetest veidi enam kui pooled. Eestis on kokku kasutusel kaheksa mobiilset kaamerat, igas prefektuuris kaks,» sõnas Karu.

Valdavalt fikseeritakse rikkumised kohtades, kus lubatud suurimaks sõidukiiruseks on vastavalt 50 või 70 kilomeetrit tunnis. Enamik hoiatustrahvidest on summas 9-18 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles