Ossinovski: apteegikettide ja hulgimüüjate frantsiisilepingud vajaks reguleerimist (1)

Brita-Maria Alas
Copy
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Mihkel Maripuu

Endine tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski leiab, et ravimite hulgimüügi hindade kontrollimiseks tuleks apteekide ja hulgimüüjate vahelistele frantsiisilepingutele sätestada täpsemad reeglid, edastas ERR uudisteportaal

Ossinovski sõnul oli üks apteegireformi peamisi põhjuseid hulgimüüjate rikastumine ravimite arvelt, sest hulgimüüjad omasid ise ka apteeke ja said samaaegselt tootjatega otse suheldes soodsamaid tingimusi.

«Põhjus siin tegelikult on selles, et riiklik regulatsioon on ebapiisav ja järelevalve selle kõige olulisemas kohas, kus ülemäärane rikastumine toimub – ehk seal, kus hulgimüüja ostab ravimeid ravimitootjalt – on puudulik ja sellest tulenevalt paberi peal tundub justkui, et asjad on kontrolli all aga seda teps mitte ei ole,» ütles ta rahvusringhäälingule. 

Ossinovski sõnul on frantsiisilepingute sätted paika panemata, mistõttu on hulgimüüjate mõju apteegikettidele endiselt olemas. «Ka konkurentsiamet oma analüüsis ütleb, et tegelikult on see pool veel täitmata,» lisab ta.

«Ma loodan, et sotisaalministeerium vastavad regulatsioonid ka kiiremas korras välja töötab,» ütles Ossinovski, kelle hinnangul võiks järelevalvet teha kas ravimiamet või konkurentsiamet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles