Läti tervishoiuminister: Eesti on Balti mulli kokkulepet rikkunud (15)

BNS
Copy
Valka linn, Läti Piirilinn Valga-Valka. Eesti ja Läti linnad Valga ja Valka Eesti lipp ja Läti lipp.
Valka linn, Läti Piirilinn Valga-Valka. Eesti ja Läti linnad Valga ja Valka Eesti lipp ja Läti lipp. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti tervishoiuminister Ilze Viņķele ütles täna, et Eesti on Balti mulli kokkulepet ühepoolselt rikkunud, kuna on lõdvendanud kolme riigi seatud rangeid piiranguid. 

Leedu ja Eesti suhteliselt kõrge Covid-19sse haigestumus tuleneb suurel määral nende riikide taganemisest inimeste liikumise rangetest piirangutest, milles lepiti kokku nn Balti mulli loomisel, ütles Viņķele.

Mõne kuu eest, mil Baltimaad avasid omavahelised piirid, leppisid Eesti, Läti ja Leedu kokku ranged tingimused, millest tuleb teistesse riikidesse reisimisel kinni pidada, kuid Leedu ja Eesti on neist tingimustest Lätit teavitamata ühepoolselt taganenud, väitis Läti tervishoiuminister.

«Nad alustasid märksa vabamatel tingimustel lendudega, (...) märksa rohkem kehtestasid vormilisi kontrollimeetmeid, mis näivad ranged, karmid ja meeldivad poliitikutele, kuid on haiguse piiramise seisukohast üsna kasutud ja nüüd näeme tulemust,» ütles Viņķele, kelle sõnul võitis naaberriikides poliitika asjatundjate arvamuse.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles