Öine alkoholipiirang lõpeb Tartumaal esmaspäeval (1)

Armas Riives
, reporter
Copy
Politsei lõpetab öise alkoholipiirangu Tartumaal esmaspäevast.
Politsei lõpetab öise alkoholipiirangu Tartumaal esmaspäevast. Foto: Kristjan Teedema

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks jätkab politsei öise alkoholimüügi piiranguga Ida-Virumaa ja Harjumaa meelelahutus- ning toitlustusasutustes. Tartumaal lõpeb piirang sarnaselt Kagu-Eestile esmaspäeval, 7. septembri kell 6 hommikul.

Lõuna prefekt Vallo Koppel ütles, et kuivõrd epidemioloogiline olukord Tartumaal on normaliseerunud, lõpeb ka alkoholimüügi piirang.

«Edasise olukorra kujunemine sõltub kõikidest inimestest endist, aga ka ettevõtjatest, kel lasub vastutusrikas roll kehtivate piirangute järgimisel ning külastajatele ohutu keskkonna loomisel,» selgitas prefekt.

Ida prefekt Tarvo Kruubi sõnul lähtub politsei terviseameti iganädalasest koroonaviirusega nakatunud ülevaatest ning soovitustest. «Ehkki viimastel päevadel täheldasime Ida-Virumaal võrdlemisi väikest koroonaviirusega nakatunute kasvu, on viimastel nädalatel nii haigete kui ka jälgitavate inimeste üldarv maakonnas siiski väga suur. Kui piirangu kehtestamise eel oli Ida-Virumaa nakatumiskordaja 26 haigestunut 100 000 elaniku kohta, siis eilse seisuga oli see suhtarv 66,» sõnas prefekt.

«Alkoholimüügi piirangu eesmärk on viiruse levik ära hoida. Selle pikendamisega soodustame sotsiaalse distantsi jätkuvat hoidmist ning väldime suurte seltskondade kogunemist väikestes ruumides. Sellega vähendame inimeste omavahelist füüsilist kontakti, et meie elanikke haiguse eest kaitsta,» ütles Kruup.

Terviseameti andmetest selgub, et Harjumaal on just Tallinn elanikkonna arvu ja asustustiheduse järgi kõrgeima riskiga piirkond Eestis. Tänase seisuga on Harjumaal 92 viiruga nakatunut, neist 79 Tallinnas. Haigusjuhtude suhtarv on pealinnas vaid nädalaga kasvanud kaks korda 100 000 elaniku kohta.

Sel nädalalõpul toimub Tallinnas spordivõistlus IRONMAN, kuhu tuleb kokku palju spordisõpru ja tähistamist. Lisaks algas õppetöö koolides, samuti koondub suur hulk noori inimesi linna ja meelelahutusasutustesse. Seega on üle pika aja Tallinnas tavapärasest tunduvalt suurem arv inimesi nii välisriikidest kui ka teistest Eesti maakondadest.

«Kuivõrd ilmad on jahedad ja inimesed tihedamalt koos siseruumides, tekib alkoholi tarbides võimalus, et turvaline vahemaa ja hügieeninõuete järgimine unustatakse ning haigestumus võib järsult tõusta. Seetõttu toetan samuti öise alkoholimüügi piirangu jätkamist,» sõnas Põhja prefekt Kristian Jaani.

Piirangu pikendamise vajalikkust hinnatakse koos terviseametiga uuesti nädala pärast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles