Palestiina taunis Serbia saatkonna kolimist Jeruusalemma

Copy
Saeb Erekat.
Saeb Erekat. Foto: ABBAS MOMANI/AFP

Palestiina pealäbirääkija Saeb Erekat taunis reedel Serbia võimude otsust kolida saatkond Tel Avivist Jeruusalemma.

Erekati hinnangul on palestiinlased USA presidendi Donald Trumpi tagasivalimislootuste ohvrid.

«Palestiinast on saanud president Trumpi valimisambitsioonide ohver, kelle meeskond on novembrikuisteks valimisteks kasutusele võtnud kõik meetmed ja seda hoolimata sellest, kui hävitavad on need rahule Lähis-Idas,» kirjutas Erekat sotsiaalmeedias.

«See kuulub samasse liiki Araabia Ühendemiraatide ja Iisraeli lepinguga diplomaatiliste suhete normaliseerimiseks, mis ei puuduta kuidagi rahu Lähis-Idas,» lisas Erekat.

Araabia Ühendemiraatidest sai augustis esimene Iisraeliga suhted normaliseerinud Pärsia lahe riik. Sellele eelnes aastaid kestnud vastastikune lähenemine, sealhulgas juudiriigi sportlaste ja ministrite võõrustamine.

USA diplomaatiline aktiivsus on seotud president Trumpi ambitsioonika plaaniga edendada Iisraeli ja araabia riikide lähenemist ka juhul, kui Iisraeli ja Palestiina konflikt on lahendamata. Just seda on kaua aega peetud Iisraeli jaoks naaberriikidega rahulepete saavutamise eelduseks.  

Siiski on Pärsia lahe araabia riigid, kel on sügav vastumeelsus Iraani suhtes, näidanud kasvavat valmidust oma tagauksesidemed Iisraeliga avalikuks muuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles