Keskkonnaamet planeerib koondamistasudeks 114 399 eurot

BNS
Copy
Keskkonnainspektsioon.
Keskkonnainspektsioon. Foto: Arvo Meeks

Tuleval aastal keskkonnainspektsiooniga ühinev keskkonnaamet planeerib ühendameti tekkimisel võimalikeks koondamistasudeks 114 399 eurot.

Uue keskkonnaameti põhimääruse eelnõu seletuskirjast selgub, et ühendametis kaob ära kolm regioonijuhi teenistuskohta: Põhja, Lõuna ja Lääne regiooni juhataja kohad. Samas luuakse looduskaitse osakonna ja regioonide baasil kolm osakonda, milleks on looduskaitse korraldamise, looduskaitse planeerimise ja looduskasutuse osakonnad.

Ühendameti loomisega kaasneb võimalus tööprotsesse lihtsustada ja parandada.Tänu asutuste ühendamisele jäävad ära kahe maja vahel toimuvad kooskõlastusringid ning on loodud eeldused otsuste kiiremaks vastuvõtmiseks ühe asutuse sees.

Ühendameti poolt osutatavate teenustega kaasnevate kulude ja tulude analüüsi järgi tekivad ümberkorraldamisest tulud arvestuslikult ühe kuni nelja aasta jooksul ning võivad kokku ulatuda umbkaudu kuni kahe miljoni euroni.

Ameti uue struktuuri loomisel on arvestatud sellega, et koondamissituatsioon tekiks võimalikult vähestele töötajatele. Ühekordsete kuludena on planeeritud võimalikeks koondamiskuludeks 114 399 eurot. Tegelik kulu sõltub sellest, milliseks kujunevad loodavate ametikohtade konkursid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles