Põder näitas inimestele kätte eksinud memme asukoha (2)

Urmas Glase
Copy
Paidelane Marko Haug tegi eksinud memme asukoha kätte juhatanud põdrast telefoniga foto, millelt ehk vaid teravam silm leiab tee kaugemast otsast ulukit kujutava pruuni täpi.
Paidelane Marko Haug tegi eksinud memme asukoha kätte juhatanud põdrast telefoniga foto, millelt ehk vaid teravam silm leiab tee kaugemast otsast ulukit kujutava pruuni täpi. Foto: Marko Haug

Täna hommikul Paide tehisjärve taga pikutanud ja jalutajale silma jäänud põder käivitas imena tunduva sündmusteahela, mis viis ööpäev metsas ekselnud ja nõrkenult kraavipõhja vajunud memme elusalt leidmiseni.

«Sellele põdrale võiks memme elupäästmise eest ordeni anda ja hulka head ninaesist,» ütles paidelane Marko Haug, kes täna hommikul kella kümne paiku läks Paide tehisjärve taha allikate poole jalutama ning märkas tee peal lamavat põtra rahulikult rohtu söömas.

«Märkasin eemal tee peal suurt pruunikat kogu lamamas, vahel justkui pead pöörates. Raske oli aru saada, kas oli karu või põder. Mõlemat on sealkandis nähtud. Ma ei julenud esialgu karu kahtluses edasi minna. Helistasin loodusfotograaf Jan Vutile, et äkki on ta ligiduses ja soovib pilti teha. Jan arvas, et küllap too on ikka põder,» lausus Marko Haug.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles