Koroonaviirus levib praegu enamasti noorte seas

BNS
Copy
Ööklubi. Pilt on illustratiivne.
Ööklubi. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock/Scanpix

Koroonaviirus levib meditsiiniasjatundjate hinnangul praegu enamasti noorte seas, kes põevad seda vanematest inimestest kergemalt, kuid levitavad agaramalt, edastas teisipäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma ütles, et Eestis tekitavad koldeid sissetoodud haigusjuhud ning trendi on näitamas peo-, klubi- ja baarikolded.

Eestis pole viiruse üleriigilist levikut, vaid on puhangud. Praegu on valupunktiks saanud Tallinn. Eestis on haiglaravil seitse inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi.

«Oleme märganud ja seda on ka Euroopas täheldatud, et haigust põetakse läbi kergemini ja kiiremini. Kas see on just mutatsiooni või viiruse mõne muu omaduse põhjal, seda ei ole teaduslikult veel suudetud tõestada,» rääkis Härma.

Viroloogiaprofessor Irja Lutsar ütles, et kahtleb selles, et viirust muteerumise tõttu kergemalt põetakse. Ta lisas, et kui kevadel nakatusid rohkem vanemad inimesed, siis nüüd nooremad.

Ka Härma ütles, et haigestuvad enamasti nooremaealised, kelle seas pole rasket haigestumist nii sageli kui vanemaealiste seas, kel on tihti mitmeid kroonilisi haigusi. 

Lutsar lisas, et noored põevad küll viirust vanematest inimestest kergemalt, kuid jõuavad seda neist märksa laialdasemalt levitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles