​Evely Kaasiku duubeldas Eesti meistritiitli

Kuido Saarpuu
Copy
Evely Kaasiku Eesti meistrivõistluste rajal.
Evely Kaasiku Eesti meistrivõistluste rajal. Foto: Sander Lembra

Orienteerumisjooksu tavaraja Eesti meistrid 2020 selgusid esmakaardistatud alal Karula rahvuspargi serval Soolamägedes. Järvamaa orienteerujatel oli põhjust rõõmustamiseks

 

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et tegemist oli tüüpilise Lõuna-Eesti mitmepalgelise järvede- ning metsarohke kuppelmaastikuga. „Võistlejad pidid kohanema tormimurruse ürgmetsaga, mis tegi maastikul edenemise kohati vägagi väljakutsuvaks,“ selgitas ta.

Põnev võistlus

Naiste 9,5 kilomeetrit pikal rajal favoriidikoormat kandnud Evely Kaasiku oma jooksuga pöidlahoidjatele pettumust ei valmistanud. Ta jõudis viimasena startinuna finišisse teise N21 eliitklassi jooksjana, edestades mäekõrguselt oma konkurente.

Järgmisena selguvad orienteerumisklubi JOKA korraldusel järjekordsed Eesti meistrid orienteerumisradadel ja sedakorda lühirajal ja eliitklasside teatejooksus.

Evely Kaasiku sõnul maastik talle üllatusi ei pakkunud, sest Eesti metsad ongi sageli raskesti läbitavad ja halva nähtavusega, kus kohe raja alguses tuleb orienteerumisoskused maksma panna ja suuta keskendumist hoida kogu  distantsi vältel. “Põnev oli, kohati oli ootamatuid läbitavuse momente, aga selle eest oli hea orienteerumine.”

Üllatuslikult suutis hõbemedalile joosta Eesti suusaorienteerumise esinumber Daisy Kudre (Värska OK Peko), kes hõbedale tulles tõusis esmakordselt orienteerumisjooksu     Eesti meistrivõistluste naiste põhiklassis pjedestaalile. Pronksile jooksis OK Võru esindaja Laura Joonas.

Esikolmiku tulemused: I Evely Kaasiku OK JOKA 1:16:00, II Daisy Kudre Värska OK Peko 1:23:57 (+7:57), III Laura Joonas OK Võru 1:26:31 (+10:31).

Noorteklassides Järvamaa noored medalivõiduni ei jõudnud, ent tubli jooksu tegid Poopuu sõnul Raiko Marrandi, kes saavutas meesjuunioride seas viienda koha, Mehis Udam M16 klassis ja Raiko Alliku M14 klassis lõpetasid seitsmenda kohaga ning Maarius Kotsulim M16 klassis kaheksanda kohaga.

Veteranid võtsid oma

Veteranide vanuseklassides võitis Helle Hallik naiste N35 klassis hõbemedali ja Kaarel Kallas Meeste M35 klassis ja Siiri Poopuu naiste N60 klassis pronksmedali.

Noorte ja veteranide klasside teatejooksudes üllatas treenerit meeldivalt JOKA klubi juunioride meeskond, kes võitis hõbemedali. Meeskonnas jooksid Raiko Marrandi, kes lõpetas avaetapi teisena. Tublilt jätkas Artur Soo, kes jooksis välja kolmanda etapiaja ja tõusis sealjuures võistluse liidriks. Viimases vahetuse pidas tulise medaliheitluse Mehis Udam, edestades Rakvere klubi ankrumeest napi 30 sekundiga. Võitis OK Võru meeskond.

Noormeeste M14-16 klassis võitis OK Põlva Kobrase meeskond. JOKA noormehed Henri Perillus, Maarius Kotsulim ja Raiko Alliksaar saavutasid seitsmenda koha. Meeste M35-40 klassis lõpetas JOKA meeskond Ilmar Udam, Priit Poopuu, Kaarel Kallas neljanda kohaga.

Järgmisena selguvad orienteerumisklubi JOKA korraldusel järjekordsed Eesti meistrid orienteerumisradadel ja sedakorda lühirajal ja eliitklasside teatejooksus. 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles