Rakveres toimuvad taas Pärdi muusikapäevad

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Vladislav Musakko

Reedel tähistab Rakvere aukodanik Arvo Pärt oma 85. sünnipäeva. Sel puhul toimuvad taas Pärdi muusikapäevad, mille kolme suurepärast kontserti saab kuulata maestro kunagise kooli, Rakvere gümnaasiumi aulas.

Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte avaldas heameelt, et Pärdi muusikapäevade programm sai väga ilus ja juubeli vääriline. "Oma panuse annavad nii professionaalsed esinejad kui ka kohalikud noored muusikud," lausus Alte.

Pärdi muusikapäevade avakontserdil 11. septembril kell 19 musitseerivad Eesti Kontserdi ja Eesti rahvusringhäälingu koostöös valminud populaarse telekonkursi "Klassikatähed" kolme esimese hooaja võitjad: kaksikud Marcel Johannes Kits (2013) ja Katariina Maria Kits (2014) ning Sten Heinoja (2016). Lisaks kava keskmes olevale Arvo Pärdi muusikale kõlavad Mart Saare, Erkki-Sven Tüüri ja Johann Sebastian Bachi helitööd.

Laupäeval kell 13 algaval "Hingehelina kontserdil" astuvad üles Rakvere noored muusikud: Brita Priks viiulil, Jaan Eerik Priks harfil, Peeter Johannes Priks fagotil ja tšembel ning Ossi Rasmus Priks vihmametsade flöödil ja tšellol. Kontserdil esitatava muusika on loonud Arvo Pärt ja Jaan Eerik Priks. Kava pakub kuulajatele seni esitamata nüüdisloomet ja samas kontrastina lugupeetud helilooja Arvo Pärdi muusikat.

Pärdi muusikapäevade viimasel kontserdil pühapäeval kell 17 esineb Virumaa Kammerorkester. Lisaks on kaastegevad kammerkoor Solare ja kooristuudio So-La-Re. Solistidena astuvad üles Ka Bo Chan ja Rakvere muusikakooli õpilased Annika Aruvainu, Katre Kurg, Teele Lehtpuu, Paula Linde, Ossi Rasmus Priks, Kristjan Tropp ja Birgit Valter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles