Kole kena näitus võib jõuda ka piiri taha

Järva Teataja
Copy
Foto: Anu Pink

Kuu aja eest avanes Tartus asuvas Eesti Rahva Muuseumis näitus, kus vaadata enam kui 150 värvikirevat Muhu sukapaari. Nagu näituse nimi ütleb, on tegemist maailma suurima Muhu sukkade näitusega. Värvikireva väljapaneku sünni omamoodi peasüüdlane on Türil asuvas Saara kirjastuses töötav Anu Pink, kes veebipõhist Kudujate Koopiaklubi nimelist salaseltsi eest veab.

Pärandtehnoloogina Muhu sukkade ajalugu uurinud ja neist raamatuidki kirjutanud Pink mõtles ühel päeval, et peaks ka ise ühe paari valmis kuduma. «Aga kuna see on nii metsikult aega nõudev töö, siis ei viitsinud ka väga,» muigas ta. «Mõtlesin, et viskan klubis mõtte välja – kes tahab kaasa teha, pangu nimi kirja. Arvasin, et tuleb kümme inimest. Ehk. Aga tuli ligi sada või isegi rohkem, see tulemus tundus küll ilmvõimatu.»

Kuigi maailma suurim Muhu sukkade näitus pidanuks ERM-i jõudma tänavu mais, tegi koroonaviirus oma plaane ning muuesumi uksed jäid nädalateks suletuks. Anu Pink sõnas, et korraks tärkas lootus, et näituse saab avada juunis, ent lõpuks lükkus see siiski augustisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles