Üha enam perearste püüab kvaliteetse praksise tunnustust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Valgamaa perearsti Eve Rebase töötoa seinal ripub Eesti perearstide liidult saadud vaip, millega saavad uhkustada vaid Eesti parimad praksised.
Valgamaa perearsti Eve Rebase töötoa seinal ripub Eesti perearstide liidult saadud vaip, millega saavad uhkustada vaid Eesti parimad praksised. Foto: arhiiv

Reedel Pärnus toimuval Eesti Perearstide Seltsi aastakonverentsil tunnustatakse 92 perearstipraksist üle Eesti. Põlvamaalt pälvivad tunnustuse Anne Kaldoja, Mare Torn, Taimi Laur, Vaike Meesak, Võrumaalt Agi Märdin, Marje Toom ja Dr Aune (Aune Rehema), Valgamaalt Eve Rebane ja Heiki Annuk

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liikme Elle-Mall Sadraku sõnul selgitati parimad praksised välja seltsi koostatud perearstipraksiste kvaliteedijuhise alusel. «Hinnatakse nii kliinilist tööd kui ka töökorraldust, kuna need on kõige enam ravikvaliteediga seotud. Selleks peavad olema täidetud mitmed kriteeriumid. Rõhutan siinkohal üle, et kui sinu perearsti ei ole nimekirjas, ei tähenda see seda, et kvaliteetne arstiabi pole tagatud ja arst ei vääriks sinu personaalset tunnustust.»

Perearstide selts töötas kvaliteedijuhised välja juba kümme aastat tagasi. Selle eesmärk oli väärtustada ja hinnata praksiseid nende kriteeriumide alusel, mis on objektiivsed ja otseselt kliinilise tööga seotud.

Aastatega mitmekordistunud on ka tunnustust pälvivate perearstikeskuste hulk. «Kui aastal 2010 oli neid 18, siis tänavu tunnustame 92 perearstikeskust üle Eesti. Eraldi toome välja üheksa perearstikeskust, kes on kõrgeima taseme saavutanud kümme aastat järjest,» rääkis Sadrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles