Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide linnavolikogu Keskerakonda kuuluv esimees Aivar Tubli ütles, et talle esitati esmaspäeval kahtlustus kelmuse toimepanekus. Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles, et erakond peab juhtunu suhtes selgust saama ja enne otsuse langetamist ootab ära Paide linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni seisukoha. «Keskerakond suhtub olukorda väga tõsiselt,» sõnas Korb.

* Teisipäeva hommikul Paide tehisjärve taga pikutanud ja jalutajale silma jäänud põder käivitas imena tunduva sündmuste ahela, mis viis ööpäev metsas ekselnud ja nõrkenult kraavipõhja vajunud naise elusalt leidmiseni.

* ASi E-Piim Tootmine juhatuse esimehe Jaanus Muraka selgitusel peab oktoobri lõpuks Paidesse rajatava piimakombinaadi tehnoloogia hanke pakkuja olema selgunud ja leping sõlmitud. Samal ajal tegeleb tööstus uute töötajate otsimise ja koolitamisega. «Mul on hea meel, et hankes osalevad kõik suuremad piimatööstuse seadmete tootjad maailmas ning esialgsete pakkumiste põhjal saan öelda, et uue hankega jääme varem seatud eelarvelistesse piiridesse,» lausus ta.

* Aasta algusest idanema läinud idee panna Paides käima Waldorfi pedagoogika põhimõtteid järgiv Allika õuelastehoid hakkab lähinädalatel jõudma eesmärgini. «Mõne nädala eest jõudsime Paide avatud noortekeskusega ruumide rentimises kokkuleppele ja saame ühe segarühmaga esimesel korrusel end sisse seada,» ütles idee algataja ja eestvedaja Janell Randmaa. «Siin linnaservas oleme loodusele lähedal. Nädal paar kulub veel tervise-, sotsiaalkindlustusameti ja muude kooskõlastuste saamiseks ning võime lastehoiu avada.»

* Igal septembril naasevad koolipinki tuhanded lapsed, kellele on see tavapärane sügise algus. Kuid leidub neidki, kellele on aastaid või lausa aastakümneid hiljem koolipinki naasmine tõeline julgustükk. Paide täiskasvanute keskkooli direktor Anneli Suits ütles, et kümnendas klassis alustas 8. septembri seisuga kooliteed 36 õpilast, aga see arv võib veel muutuda. Suits täpsustas, et täiskasvanute kooli tullakse tihtipeale siis, kui oma laps on kooli pandud, seepärast on praegu veel tihe vastuvõtt käimas.

* Neli aastat tagasi Paides Piret Hansmani ja Silvi Tumanskaja eestvedamisel Väike-Aia tänavas uksed avanud Kohvimaja läheb sügisele vastu uute plaanidega. Paraku argipäeviti külastajatele avatud olnud kohvik enam neisse plaanidesse ei mahu ning edaspidi saab ruume üksnes rentida erapidudeks ja koosviibimisteks.

* Teisipäeval 101. sünnipäeva tähistanud türilane Linda Siht ütles, et selline ilus hulk aastaid ära elada on olnud üks tema suuri soove. Ta ootab iga uut päeva põnevusega ja hoiab ümberringi tehtaval huviga silma peal.

* Sel nädalavahetusel avab mitu eramajapidamist oma hoovi harrastusteatrile ja kutsub inimesi lahkesti etendusi vaatama. Sinna juurde tegutsevad ka kodukohvikud. Nii saab näiteks külla minna Paide linnapeale Priit Värgile, Paide gümnaasiumi korraldusjuhile Margit Udamile, siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna nõunikule Eimar Veldrele ja arhitekt Marje-Ly Rebasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles