Tallinna tuleb veel sel nädalal kaks koroonatestimise kohta

BNS
Copy
Ida-Viru keskhaigla polikliiniku juures alustas taas tegevust koroonaviiruse testimistelk.
Ida-Viru keskhaigla polikliiniku juures alustas taas tegevust koroonaviiruse testimistelk. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tallinna  Lauluväljaku Mäe väravas avatakse neljapäeval uus koroonatestimise telk,  ning reedel avatakse uus koroonatestimise telk Haaberstis Saku Suurhalli vasakpoolsel küljel.

Telkides saab anda proove nii autoga läbi sõites kui ka jalgsi saabudes, teatas terviseameti pressiesindaja. Rangelt soovituslik on tulla maskiga ja rahva kogunemise vältimiseks täpsel ajal.

Mõlemasse punkti saab proovi andma perearsti saatekirjaga, mille alusel Medicumi ja SYNLABi mehitatud kõnekeskus ühendust võtab ja aega pakub.

Täiendavalt avatavate punktidega peaks lühenema testile pääsemise aeg, mis on viimasel nädalal kasvanud seoses mitme koldega Tallinnas.

Terviseamet rõhutab, et lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui kaks meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. See aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kindlasti võiksid ürituste osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles