Rahvusooper Estonia toob Rakvere kultuurifestivalile "Luikede järve"

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rahvusooper Estonia toob Rakvere kultuurifestivalile "Luikede järve". Toomas Eduri uusredaktsioon ühendab kauni tantsuklassika ning armastatud loo romantikast, nõidusest ja võitlusest hea ja kurja vahel.
Rahvusooper Estonia toob Rakvere kultuurifestivalile "Luikede järve". Toomas Eduri uusredaktsioon ühendab kauni tantsuklassika ning armastatud loo romantikast, nõidusest ja võitlusest hea ja kurja vahel. Foto: Runno Lahesoo

Homme keskpäeval allkirjastavad rahvusooper Estonia ja Rakvere linna esindajad Rakvere linnavalitsuse valges saalis koostööleppe Pjotr Tšaikovski balleti "Luikede järv" esitamiseks Rakvere kultuurifestivalil.

Leppe allkirjastavad rahvusooper Estonia tehnikadirektor peadirektori kohustes Taivo Pahmann ja Rakvere linnapea Triin Varek.

1.–8. novembrini toimub Rakvere kultuurikeskuse eestvedamisel teist korda Rakvere kultuurifestival, mille patrooniks on austatud maestro Arvo Pärt. 

Festivali tähtsündmuseks on rahvusooperi lavastuse, Pjotr Tšaikovski balleti "Luikede järv" etendus 5. novembril Rakvere spordikeskuses.

Rakvere linnapea Triin Varek sõnas, et aasta tagasi ellu kutsutud festival on kindlasti Rakvere üks tähtsündmusi. "Siiras rõõm, et koostöö rahvusooperiga võimaldab meil pakkuda inimestele suurepäraseid elamusi kodulinnast lahkumata. Oleme väga uhked ja tänulikud, et Estonia Rakveres esineb ning etenduvad tippteosed. Usun, et "Luikede järve" tulevad vaatama uuesti ka need, kes on seda juba näinud," rääkis Varek. 

Eesti Rahvusballeti kunstiline juht Linnar Looris sõnas, et rahvusooper Estonia ja Eesti Rahvusballett on rõõmsad, et saavad jagada Rakvere publikuga sellist klassikalise balleti meistriteost, nagu seda on "Luikede järv".

Kultuurifestivali programm tuleb mitmekesine ja tihe.

Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte rääkis, et oodata on Annely Peebo ja Mart Sanderi ühiskontserti "Muinaslugu Rakveres", mille programm on seatud spetsiaalselt festivalile mõeldes. Esinema tulevad Inger, Sofia Rubina koos Rakvere Linnaorkestriga, rahvamuusikaansambel Kungla ja Virumaa Kammerorkester.

Lisaks balletile "Luikede järv" on kavas balletiõhtu vabakutselise balletiartisti Mehis Saaberi lavastuses, ajalooline tantsulavastus ning koreograafiline installatsioon "Olmeulmad: Sanctum textum*".

Rahvusooper Estonia "Kontsert kõige pisematele" pakub muusikalist rõõmu mudilastele ja nende vanematele. Lisaks korraldab kontserte haridus- ja kultuuriselts Kaur. 

Lepingu allkirjastamisele järgneb etteaste Eesti Rahvusballetilt. Selleks on väikese luige tants balletist "Luikede järv".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles