Ministeerium võtab homsest iga Eesti kooliga ühendust

Brita-Maria Alas
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: KAISA AILT/Sakala

​Haridus- ja teadusministeerium võtab alates homsest ühekaupa ühendust kõigi üldhariduskoolidega, et küsida, kuidas igas Eestimaa nurgas on haridusasutustel kooliaasta algus sujunud, milliseid abinõusid on kasutusele võetud, kas ja milliseid muresid on tekkinud ning vajadusel teeb kõik endast oleneva lahenduste leidmiseks. 

Minister Mailis Repsi sõnul tuleks viiruse tõkestamisel siiski hoiduda ülereageerimisest. Üleriigilised soovitused annavad koolidele tema sõnul raamistiku, kuid konkreetseid lahendusi oodatakse haridusasutuste tasandil. «Pea kuu aja eest palusime koolidel koos pidajatega riskida maandamine läbi mõelda ning nüüdseks peaks olema igal haridusasutusel asjakohane tegutsemisplaan,» rääkis Reps. 

Ministeerium kinnitab, et kooliaasta eel haridusasutustele saadetud soovitused jätkuvalt kehtivad, kuid on teinud neisse täiendusi ja täpsustusi, mis edastatakse haridusasutustele homme. Praegu kooskõlastatakse need terviseameti ja Eesti perearstide seltsiga.

Koolid peavad ka edaspidi lähtuma sellest, et kontaktõpe oleks tagatud võimalikult kaua ning eelkõige nooremale ja tuge vajavatele õpilastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles