VIDEO ⟩ Koroonaviirusega nakatunud gümnaasiumi õpilane käis viimati koolis nädal tagasi

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy

Tallinna Läänemere gümnaasiumi covid-19 nakatunud 5. klassi õpilane käis viimati koolis eelmise nädala neljapäeval ehk ligi nädal tagasi. Kooli direktori Deniss Prensetsovi sõnul teavitas teda eile lapse haigestumisest terviseamet.

Kella kahe ajal on tunnid Tallinna Läänemere gümnaasiumis just lõppenud ja koolimaja ees seisavad paar murelikku lapsevanemat. Teiste hulgas Olga, kes ootab oma viiendas klassis käivat tütart. Olga kuulis täna meediast, et sama kooli 5. klassi õpilasel on diagnoositud koroona, rääkis ta «Reporterile». 

«Minu tütar käib vist paralleelklassis, aga ma täpselt ei tea, mis klassis see koroonaviirus oli registreeritud,» ütleb Olga, kes pole tütrega veel rääkida saanud. «Homsest me enam kooli ei tule,» ütleb Olga.

Kooli direktori Deniss Prensetsovi sõnul teavitas neid eile positiivse covid-19 diagnoosi saanud lapsest terviseamet. Laps jäi haigestumise tõttu koolist eemale juba eelmisest reedest.

«Vanem märkas, et lapsel on sümptomid ja ta jäi koju. Neljandal septembril see laps juba ei ilmunud kooli ja vanem reageeris õigesti, pöördus oma arsti poole,» selgitas direktor. «Vanematel on andmekaitseseaduse järgi õigus mitte teavitada. Meie saime teada alles eile, et selline juhtum on. Meid teavitas Terviseamet. Käitusime rahulikult, need lapsed, kes olid samas klassis, neil lõppes eelviimane tund ja siis me ütlesime viisakalt, et neil jääb viimane tund ära ja te lähete koju. Saatsime nad eraldi riietumisruumi ja õpetajad kutsusime kokku aulasse ja seletasime, mis on olukord.»

Direktor Prensetsovi sõnul jäi nakatunud lapsega klass tänasest distantsõppele ja homsest lähevad distantsõppele ka teised viiendad klassid. Koduõppel ollakse ainult ühe nädala, kuna covid-19 positiivse tulemuse andnud laps jäi koolist koju juba nädal tagasi.

«Õpetajad on tänasest kohustatud kandma visiire ning õpetajad, kes töötasid selles viiendas klassis, kus oli nakatunu, nad kannavad nii visiire kui maski,» ütles Prensetsov, kelle sõnul õpetajad karantiini ei lähe. «Me jälgime nende tervise seisu ja nad ise hindavad, kas neil on sümptomeid. Nad tegid tööd tahvli ees, neil oli õpilastega vahemaa ja nad ei puutunud lastega otseselt kokku.»

Üldise koolis valitseva meeleolu kohta ütles Prensetsov, et kõik tahavad koolis õppida ja hetkel kohandutakse sellega, mis toimub. «Puhastame pindasid, tõhusam koristus ja kõige olulisem, et lapsed peseksid käsi. Ja palun lapsevanemad, ärge tooge haigustunnustega lapsi kooli, siis saame jätkata õiges rütmis tööd,» ütleb Prensetsov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles