Motosportlased kihutasid kullavääriliselt

Joel Kukk
Copy
Pärnu motoklubi tulevikulootus, 14aastane Joosep Pärn pärjati nädalavahetusel nii Eesti kui Soome meistriks.
Pärnu motoklubi tulevikulootus, 14aastane Joosep Pärn pärjati nädalavahetusel nii Eesti kui Soome meistriks. Foto: Marek Künnapas

Tartumaal Lange krossirajal selgusid Eesti meistrid kümnes ja karikavõitjad neljas masinaklassis. Pärnumaa võidukihutajatel õnnestus hooaja kokkuvõttes teenida neli kodumaist meistrikulda ja üks põhjanaabrite tšempioni tiitel.

Juunioride 85ccm klassis võitis Pärnu motoklubi kasvandik, 14aastane Joosep Pärn Langel nii kvalifikatsiooni kui mõlemad sõidud. Kiirele pärnakale suutis ainsana konkurentsi pakkuda viljandlane Romeo Pikand ja kolmanda auhinna teenis finaaletapil Tristan Uiga klubist Motoextreme. Eesti meistriks pärjati Pärn, hõbeda sai Uiga ja pronks kuulus Pikandile.

Vastne Eesti meister ei saanud laupäeva õhtul endale puhkust lubada, sest tuli kiirustada laevale, et pühapäeva hommikul Imatra rajale Soome meistrivõistluste viimasele etapile jõuda. Kuigi Pärna tsiklit kollitasid põhjanaabrite krossil tehnilised probeemid, lõpetas ta esimese sõidu Saku Mansikkamäki kannul teisena ja saavutas teises Mansikkamäki ning Eelis Viemerö järel kolmanda koha, millest piisas, et esimese välismaalasena võita MXC/A- klassi Soome meistrikuld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles