Sveta Grigorjeva mõtteid näeb Sakala teatrimajas (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Sveta Grigorjeva lavastuses "Tekhne"
Sveta Grigorjeva lavastuses "Tekhne" Foto: Joosep Pank

Sveta Grigorjeva küsib tantsulavastuses «Tekhne», mida on veel tantsida neoliberaalses ja ühiskonniti aina hoogsamaid tuure koguvate neofašistlike tendentside taustal? Kas tantsu saab kasutada näiteks anti-kapitalistliku tööriistana? Kas soolol kui etendusformaadil on enam üldse midagi pakkuda? Kas tants saab olla viimane päästev õlekõrs? 

Lavastus otsib strateegiad just liikumisest. See pole niivõrd didaktiline kui poeetilis-filosoofiline tantsisklus.

«Tekhne» esietendus 1. juulil 2020 Baltoscandali festivalil, nüüd on kõigil huvilistel võimalik sellest osa saada Sakala 3 teatrimajas Tallinnas 26.09 ja 27.09 kell 20.00.

Sveta Grigorjeva on Eesti lavastaja, koreograaf, tantsija ja luuletaja, kelle loomingut iseloomustab ekspressiivsus, poliitiline positsioneerumine ja taltsutamatuse kultiveerimine. On avaldanud kaks luulekogu – «kes kardab sveta grigorjevat?» (2013) ja «american beauty» (2018).

Tema viimased lavastused «Carmina Trash» (2015) ja «Rebel Body Orchestra» (2017) suutsid ajada mõned inimesed ekstaasi, teised jälle vihaseks. Grigorjeva on tantsinud nii enda kui teiste töödes, nii Eestis kui välismaal. Lõpetab hetkel magistriõpinguid Saksamaal Giessenis, Justus-Liebig-Universität´is.

  • Idee, lavastus, tekst: Sveta Grigorjeva
  • Dramaturgiline tugi: Kerli Ever
  • Kunstnikud: Arthur Arula (lava), Sebastian Talmar (valgus), Martin Kirsiste (heli)
  • Assistent: Rebeka Põldsam
  • Kestus: 80 minutit
  • Lavastus on eesti keeles
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles