Vene Põhjalaevastik korraldab Alaska lähedal suure meredessandi õppuse (6)

Copy
Vene merevägi õppusel Beringi merel.
Vene merevägi õppusel Beringi merel. Foto: AP / Scanpix

Venemaa Põhjalaevastik korraldab Alaska lähedal Tšuktši merel suure meredessandi õppuse, teatas esmaspäeval laevastiku pressiteenistus.

Õppus on osa Põhjalaevastiku lähetusest Arktikasse, lisati teates.

«Järgmine meredessandi õppus ettevalmistamata rannikule Arktikas korraldatakse Tšuktši merel.»

Põhjalaevastiku alused on jõudnud Ida-Siberi merele pärast Sannikovi väina läbimist.

Suur allveelaevatõrjealus Severomorsk ja dessantlaev Kondopoga viisid läbi taktikalise õppuse Venemaa saarte ja ranniku kaitsmiseks Laptevite merel Jakuutia rannikul Tiksi asula lähedal, teatas varem laevastiku pressiteenistus.

«Põhjalaevastiku laevade ja toetusaluste 10. Arktika lähetus on jätkunud alates 5. augustist. Nüüdseks on Põhjalaevastiku meeskonnad läbinud üle 3000 meremiili ja korraldanud üle 10 taktikalise ja üldise merelahingu õppuse,» ütles laevastik teates.

Augustis korraldas Vene merevägi Tšukotka ranniku lähedal Beringi merel õppuse Ookeanikilp, mille raames tulistas tuumaallveelaev Omsk vee all viibides välja tiibraketi.

Mereväeõppusest Tšukotkas võttis osa üle 50 laeva ja 40 lennukit, ütles mereväe juhataja Nikolai Jevmenov.

Jevmenov rõhutas tookord, et mereväeõppus on osa Venemaa püüdest suurendada kohalolekut Arktikas ning kaitsta sealseid ressursse.

11. augustil teatas Vene kaitseministeerium, et kaks Tu-160 strateegilist pommitajat lendas Saratovi oblastist Anadõri lennuväljale Tšukotkas. Kolm päeva hiljem teatati nende naasmisest kodubaasi Saratovis.

12. augustil edastas Venemaa Vaikse ookeani laevastik, et korraldas esmakordselt dessandi õppuse Beringi meres asuvatele Komandorisaartele, mis asuvad mitte just väga kaugel USA merepiirist.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles