Uue Eesti põneviku “Tagurpidi torn” võtted viisid peaosalised nii Laitsesse kui Hellenurme

Kuido Saarpuu
Copy
Kimi Reiko Pilipenko (esiplaanil) mängib filmis «Tagurpidi torn» punapäist Siimu.
Kimi Reiko Pilipenko (esiplaanil) mängib filmis «Tagurpidi torn» punapäist Siimu. Foto: Heikki Leis

Režissööri Jaak Kilmi filmi “Tagurpidi torn” võtted Laitses ja Hellenurmes on läbi saanud. 

“Meie võtteperiood möödus pöörases rütmis, kuid õnneks kohanesime kõiksugu muudatustega kiiresti. Heitlik ilm oli imeliselt sünkroonis meie võttegraafikuga, nii et stsenaariumisse kirjutatud suvepäike naeratas meile täpselt siis, kui vaja. Lastega töötamine on alati veidi ootamatu ja hektiline, kuid tänu meie põhjalikule prooviperioodile püsis kaos kenasti kontrolli all. Aga mis põhiline - meie noored näitlejad näevad ekraanil äärmiselt lahedad välja!” lisas Kilmi. Film jõuab kinodesse sügisel 2021.

Laitse Raadiojaama kompleks oli filmi meeskonna jaoks põnev leid ning selle jaoks ehitati üles eraldi maast laeni raamaturiiul, aga ka muud ruumid, kus peategelased mängisid filmis oma mänge. “Võtteperiood möödus edukalt ning täname nii Hellenurme kui ka Laitse elanikke mõistva suhtumise ja hea koostöö eest,” lisas filmi produtsent Evelin Penttilä. 

Põnevik “Tagurpidi torn” räägib viieliikmelise lastekamba suvest unises Lõuna-Eesti külas, kus ainukest lõbu pakub hängimine ja mängimine mahajäetud tootmiskompleksis. Sealviibimine keelatakse neile aga ära. Kamba pealik Kristjan ning tema sõbrad Ariel, Loore, Mia-Margot ja Siim otsustavad siiski keelust üle astuda. Kompleksi valvur Elmar annab sellest teada lastevanematele, kuid need ei jõua oma argitoimetuste kõrvalt lastel silma peal hoida. Ühel päeval juhtub kompleksi valvuriga õnnetus – lapsi jälitanud Elmar kukub sügavasse auku ja vajab väljapääsemiseks kõrvalist abi. Kui ühise eesmärgi nimel otsustab kamp mehe pantvangiks jätta, leiab Kristjan end karmist vastasseisust oma parimate sõpradega. Mis on edasised sammud ja mida teha? Otsuse edasilükkamine muudab asjad ainult hullemaks. Kristjanil jääb lahendada küsimus - mis on õige ja mis on vale?

Laitse Raadiojaama kompleks oli filmi meeskonna jaoks põnev leid ning selle jaoks ehitati üles eraldi maast laeni raamaturiiul, aga ka muud ruumid, kus peategelased mängisid filmis oma mänge.

Filmi osades on Nils Jaagup England (Kristjan), Rebeka Kask (Loore), Una Marta Soms (Mia-Margot), Laura Vahtre (Ariel), Kimi Reiko Pilipenko (Siim), Mirja ja Mirje Toomsalu (Lisandra), Andres Lepik (Elmar) ning kõrvalosades Rasmus Ermel, Riho Kütsar, Evelin Võigemast, Anti Kobin, Ester Kuntu, Jaanika Arum, Juuli Lill ja Reimo Sagor. "Tagurpidi torni" stsenarist on Aidi Vallik ("Kuhu põgenevad hinged"), režissöör Jaak Kilmi ("Sangarid", "Sigade revolutsioon" ning tänavu detsembris linastuv “Jõulud džunglis”). Filmi toodavad Stellar Film ja Studija Locomotive, levitab ACME Film. “Tagurpidi torn” jõuab kinodesse üle Eesti 2021. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles