Tallinn jätab ära autovabaks päevaks kavandatud üritused

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Koroonaviirus: Tallinn enne ja nüüd
Koroonaviirus: Tallinn enne ja nüüd Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on linna eesmärk hoida nakatumisrisk võimalikult madalal, mistõttu otsustati ära jätta autovaba päeva raames kavandatud sportlik perepäev ja teised üritused.

«Me näeme, et Tallinnas on nakatunute arv suurenemas ning kahjuks ei saa me garanteerida, et üritustele saabuvad ainult terved inimesed. Ei ole ka mõeldav, et ürituste korraldajad või linna töötajad hakkaksid hindama inimeste tervislikku seisundit,» selgitas Klandorf otsust. 

Ta toonitas, et  ürituste ärajäämine ei tähenda siiski loobumist autovaba päeva ideest. «Autovaba päev on ellu kutsutud selleks, et juhtida linlaste tähelepanu tervise- ja keskkonnasõbralikumatele liikumisviisidele. Ka eeloleval pühapäeval võiksid linlased auto koju jätta ja võtta ette jalutuskäigu parki, külastada perega loomaaeda või nautida meie rikkalikku linnaloodust,» sõnas Klandorf, kutsudes linlasi üles ise panustama ning autovabalt liikuma pealinnas. 

Linnavalitsus ei ole praeguseks ära jätnud kõiki linna korraldatud avalikke üritusi, vaid hindab ürituste toimumise või ärajätmise üle selle põhjal, kas nende korraldamisel on võimalik tagada ohutut vahemaad inimeste vahel, kas on tagatud, et üritused oleksid inimeste jaoks kontaktivabad ning kas ürituse toimumine tõstab inimeste hulka ühistranspordis.

Praegu on Tallinnas ja Harjumaal terviseameti andmete põhjal 178 Covid-19 nakatumisjuhtumit, valdav enamus neist pealinnas. Tallinna koolid on asunud rakendama ennetusmeetmeid kasvava koroonaohu tõkestamiseks, sellest nädalast kasutatakse näiteks  hajutamise printsiipi ja vajaduspõhiselt osalist kaugõpet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles