Kõnekeskus upub koroonaviiruse saatekirjade alla, tekkinud on järjekorrad (1)

Copy
Koroonaviiruse testimine.
Koroonaviiruse testimine. Foto: Maule/Fotogramma/ZUMAPRESS.com

​Perearstide saatekirjade hulk koroonatestimisele on viimase kahe nädala jooksul kahekordistunud, mis tähendab, et testimise aegu määrava kõnekeskuse koormus on tõusnud hüppeliselt ning tekkinud on järjekorrad.

Testimispunktides endas järjekordi ei ole, sest sinna minnakse varasemalt broneeritud ajal: «Praegu meie põhiline võimekuse piiraja on kõnekeskus, kus me töötame täisvõimsusel,» ütles «Aktuaalsele kaamerale» Medicumi juhatuse liige Tõnis Allik, kelle sõnul on kõnekeskuse võimekust pidevalt ka tõstetud. «Kui meil varem töötas iga päev 12 tundi 15 inimest, siis praegu me oleme 19 inimese peal,» lisas ta.

Eriti palju kuhjub kõnesid esmaspäeviti (sel nädalal 3600), teistel tööpäevadel jääb see arv 1800 kanti. «Praegu oleme perearstidele lubanud, et hiljemalt saatekirja saamisele järgmisel päeval me helistame saatekirja saanud patsiendile ja testimisele peaks saama ülejärgmisel päeval ja vastuse kolmandal päeval,» selgitas Allik.

Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul on koroonaviiruse analüüsivõimekus Eestis praegu väga kõrge.

«Analüüside taha ei jää praegu ükski test. Pigem on küsimus nende testide kogumises, ohtult kogumises. See eeldab tervishoiupersonali. See eeldab isikukaitsevahendeid, see eeldab vajalikke lisavahendeid. See võimekus vajab siin-seal veel parandamist,» rääkis minister.

Üle Eesti on praegu 17 koroonaviiruse proovi andmise kohta. Kõige rohkem on neid Tallinnas ehk neli telki üle linna, pluss testimine lennujaamas ja sadamas, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles