Tuntud endine abipolitseinik läks politsei vastu kohtusse

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Viru maakohtu Rakvere kohtumaja.
Viru maakohtu Rakvere kohtumaja. Foto: Meelis Meilbaum

Täna arutati Viru maakohtu Rakvere kohtumajas tuntud endise abipolitseiniku Aare Veedla kaebust väärteoasjas tehtud politsei otsuse peale.

Viru maakohtu pressiesindaja Maili Õunaaed selgitas, et vaidlustatav väärteootsus seisneb lühidalt selles, et isik varastas 2018. aasta juunis Vinni vallas Obja külas puu küljest rajakaamera väärtusega 125 eurot. Esialgu menetleti seda episoodi kriminaalasjana koos ühe teise niisuguse vargusega.

Aare Veedla kaitsja Silver Reinsaar on esitanud kohtule kaebuse, paludes lõpetada väärteomenetlus väärteo tunnuste puudumise tõttu. Kaitsja hinnangul pole asjas olevad kriminaalmenetluse käigus kogutud tõendid, näiteks jälitustoimingute ja läbiotsimisega kogutud, väärteoasjas kasutatavad.

Ida prefektuuri pressiesindaja Andrei Jakubovitš vastas toimetuse järelepärimisele, et kohus pole otsust veel teinud ja seetõttu ei saa politsei kohtus toimunut detailselt kommenteerida.

Aare Veedla ei ole enam abipolitseinik alates 2019. aasta veebruarist.

Politsei otsus, mille Veedla vaidlustas, puudutab karistusseadustiku paragrahvi, mis käsitleb varavastast süütegu väheväärtusliku asja või väheolulise varalise õiguse vastu. Süüdlast lubab seadus karistada trahvi või arestiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles