Koroonaviirus levib Tallinnas ka neljas koolis ja kolmes lasteaias

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Haiged lapsed koolides ja lasteaedades on päädinud nelja Tallinna kooli ja kolme lasteaia koduõppele suunamisega. Terviseameti hinnangul on pealinna senised meetmed igati tervitatavad olnud. 

Tänahommikuse seisuga on koroonajuhtumeid olnud Tallinnas neljas koolis ja kolmes lasteaias, sealhulgas Tallinna Männi lasteaia koldes on nakatunuid kokku juba kaheksa. Pea nädal tagasi saatis Tallinna Läänemere gümnaasium kõik viiendad klassid kaugõppele, kuna üks õpilane andis positiivse koroonaviiruse testi. Euroopa Koolis ühtegi klassi kaugõppele ei saadetud, sest lastevanemate koosolekul viibis koroonapositiivne lapsevanem ja õpilasi sellel koosviibimisel kohal polnud. Rocca Al Mare kool samuti klasse distantsõppele ei saatnud, kuna õpetaja koolitöös ei osalenud. Kesklinna Vene Kool jättis need õpilased koju, kes viibisid koos haigestunuga klassiekskursioonil. 

Terviseameti poolt on eneseisolatsiooni suunatud natuke üle 200 inimese. 

Läbivaks põhjuseks juhtumite juures on haigussümptomitega inimese osalemine kooli või lasteaia tegevuses. 

«Seega tuleb meil taas korrata – haigussümptomitega tuleb jääda koju ja konsulteerida perearstiga,» ütles Postimehele terviseameti pressiesindaja Eike Kingsepp. Terviseamet hoiab olukorral silma peal. «Kindlasti hindame Tallinna linnavalitsuse initsiatiivi tervisliku elu- ja õpikeskkonna tagamisel,» lisas ta, kuna koroonaviirus, sarnaselt mitmetele teistele nakkushaigustele, levib lähikontaktide kaudu, ning seetõttu aitab lähikontaktide vähendamine viiruse levikut ka pidurdada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles