Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeval tööpäeva lõpus vihjati Järva Teatajale, et hilisõhtuks peaks Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ning valimisliidud Järva Valla Heaks ja Suur-Järvamaa valmis saama koalitsioonilepingu Järva valla juhtimiseks. Eile kella 14ks oli plaanitud uue lepingu allkirjastamine. Teisipäeva hilisõhtul saabus toimetuse kirjakasti teada, et kolmapäevane koalitsioonilepingu allkirjastamine lükkub edasi. Eile ennelõunal palus reformierakondlasest Järva vallavanem Rait Pihelgas meedia esindajad Järva-Jaani Järva valla uue võimuliidu koalitsioonilepingu allkirjastamisele. Loetud tundidega oli vallas tekkinud uus võimuliit, kuhu kuulusid valimisliit Järva Valla Heaks, Reformierakond, Keskerakond ja Isamaa. Ära jagatud olid ka tähtsamad võimukohad.

* Kui eelmisele õppeaastale said Türi põhikooli algklassilapsed panna punkti veel harjunud moel, minnes suvevaheajale Hariduse tänava ääres asuvast väikesest algklasside majast, siis suve lõpul, uue põhikooli maja valmides vanas majas kooliaasta alguse puhul kell enam ei kõlanud ja ruumid jäid tühjaks. Seda küll mitte kauaks, sest juba hilissügisel algavad ehitustööd, et teha ruumi uutele asukatele – kevade hakul kolivad sinna sisse raamatukogu ja vallavalitsus.

* Kui tavaliselt on Roosna-Alliku lasteaia Hellik väike ja õdus saaliruum tunnistajaks rõõmsatele sündmustele, siis esmaspäeva õhtupoolikul tulid lastevanemad sinna kokku pigem mure tõttu. Lasteaia hoolekogu oli kokku kutsunud erakorralise koosoleku, et arutleda laguneva hoone tuleviku üle.

* Teisipäeva õhtul kinnitasid Kaitseliidu Roosna-Alliku üksikkompanii esimesed liikmed välivormi käisele äsja tikkimistöökojast toodud embleemi, mille kandmine ühendab paikkonna kaitseliitlasi, naiskodukaitsjaid, noorkotkaid ja kodutütreid ning mida üksuse 30aastase ajaloo jooksul varem pole olnud.

* Järvamaa keskraamatukogus on 26. septembrini avatud Eesti Koostöö Kogu näitus «Kodukoha kompass». Näituse teeb huvitavaks asjaolu, et kõik selle külastajad saavad kompassketta abil Paide avalikule ruumile oma hinnangu anda.

* Nädalavahetusel Tartumaal Langel peetud Eesti motokrossi-meistrivõistluste viiendal etapil soolotsiklitele võidutses veteranide klassis türilane Heigo Lauren, naistest tõusis pjedestaali kõrgeimale astmele Türi neiu Kadri Ehamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles