Mustamäe linnaosavalitsus jätab bussiekskursiooni ära

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. FOTO: Peeter Langovits
Tallinna Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. FOTO: Peeter Langovits Foto: Peeter Langovits

Mustamäe linnaosavalitsus otsustas äsja, et eelolevale pühapäevale kavandatud ekskursioon Kuremäe kloostrisse lükatakse teadmata ajaks edasi.

Linnaosavalitsus tahtis viia 150 inimest kolme bussiga Kuremäele ühepäevasele tasuta ekskursioonile. «Arvestades praegust olukorda seoses koroonaviirusega otsustasime inimeste turvalisusele mõeldes ekskursiooni seekord ära jätta,» ütles Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats Postimehele.

Linnaosavalitsus saatis kõigile tasuta ekskursioonile registreerunud inimestele ka teavituskirja. «Registreerimisel kinnitasime Teile, et Mustamäe Linnaosa Valitsus järgib väljasõidu korraldamisel ja läbiviimisel kõiki Terviseameti soovitusi ja võtab kasutusele kõik vajalikud ennetavad meetmed: mõõdame kõikidel reisijatel enne väljasõitu kontaktivabalt kehatemperatuuri ning haigusnähtudega reisile soovijaid bussi ei lubata, samuti on reisi ajal kõikidele osalejatele tagatud tasuta kaitsemaskid, -kindad ja desovahendid. Siiski möönsime, et hindame Covid-19 leviku olukorda jooksvalt ning, kui reisi eel selgub, et selle korraldamine on liialt riskantne, siis lükkame reisi edasi,» seisis kirjas.

Terviseameti eilsetel andmetel avastati Eestis ööpäevaga 36 uut nakatunut. «Nakatunute arv on mitte küll järsus, kuid siiski pidevas kasvutrendis. Võrdluseks: 10. septembril, kui me registreerimise kuulutuse kokku panime, oli avastatud nakatunute statistika 15 inimest ööpäevas,» ütles Laats.

Seda arvestades lükati reisi toimumine edasi turvalisemasse aega. Nendel, kes on ennast ekskursioonile kirja pannud, pole hiljem vaja uuesti registreeruda. Reisi uut kuupäeva ei oska linnaosavalitsus praegu siiski öelda.

Tallinna linn jättis koroonaohu tõttu ära sel nädalal toimuma pidanud iga-aastase Valgusfestivali, samuti pühapäevaks kavandatud autovaba päeva üritused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles