Politsei otsib Tallinnas Sõle tänaval juhtunud liiklusõnnetuse pealtnägijaid

Postimees
Copy
Sõle tänav
Sõle tänav Foto: Konstantin Sednev

12. septembril kell 20.02 juhtus Tallinnas Sõle tänaval Pelgulinna gümnaasiumi juures oleval ülekäigurajal liiklusõnnetus, milles said kergemaid vigastusi lapsed. Politsei otsib liiklusõnnetuses osalenud autojuhti.

Esialgse info kohaselt sõitis hele luukpära keretüübiga sõiduk otsa ülekäigurada ületanud lastele. Sündmuskohal on ülekäigurada fooriga reguleeritud, kuid sel hetkel töötas see vilkuval režiimil.

Roolis olnud naine väljus sõidukist, kõnetas laste sõnul neid vene keeles, kuid lahkus pärast seda Kriistiine suunas, kui lapsed ära läksid. Häirekeskusele pole autojuht juhtunust teada andnud. Hiljem pöördus politseisse ühe 10-aastase lapse ema.

«Olukorras, kus liiklusõnnetuse üheks osapooleks on laps või lapsed, peavad täiskasvanud üles näitama hoolivust ja osavõtlikkust. Laps ei oska oma vanusest johtuvalt olukorda õigesti hinnata ja tihtipeale vastavadki lapsed sündmuskohal olles küsimusele, kas kõik on korras, jaatavalt. Kuid täiskasvanud autojuhilt ootame vastutustundlikku käitumist. Kindlasti peab liiklusõnnetusest teavitama, isegi kui teine osapool sündmuskohalt lahkub,» ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse vanemkomissar Annika Eglit.

Eglit tuletab meelde, et isegi kui valgusfoor töötab vilkuval režiimil, on eesõigus jalakäijal. «Lähenedes ülekäigurajale, peab autojuht aegsasti kiirust vähendama, et jõuda reageerida ootamatule situatsioonile,» lisas Eglit.

Liiklusõnnetuses osalenud autojuhil ja juhtunu pealtnägijatel palume võtta ühendust politseiga numbril 612 5740 või kirjutada annika.eglit@politsei.ee.

Sel aastal on Tallinnas juhtunud liiklusõnnetustes hukkunud neli jalakäijat ja saanud vigastada 88 jalakäijat, nende hulgas 14 last vanuses 4–13 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles