Elektrilevi on tormi käigus voolu taastanud 11 500 majapidamisele

BNS
Copy
Puu elektriliini peal. Foto on illustreeriv.
Puu elektriliini peal. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestis neljapäeval möllava tormi algusest saadik on Elektrilevi ja partnerettevõtete brigaadid likvideerinud 83 riket, millega on elektrivarustus taastatud 11 500 majapidamisele.

«Rikkekohtade juurde liikumine on olnud raskendatud, kuna teed on murdunud puid täis. Taastamistööde käigus on olnud juhuseid, kus rikkekohas võetakse puu liinilt, aga mõni hetk hiljem langeb sinna kõrvale uus puu ja liin on taas katki,» rääkis Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen pressiesindaja teatel.

«Pärastlõunane tugevam tuul on mitmele poole rikkeid juurde toonud, ka saartele, kust torm varajastel hommikutundidel alguse sai. Esimesed suuremad rikked on nüüdseks ka Lääne-Virumaal ja kardetavasti võib hilistel õhtutundidel tulla rikkeid ka Ida-Virumaale, kuna prognoosi kohaselt hakkab seal tuul tõusma,» sõnas Klaassen.

Kella 18.50 seisuga on üle Eesti vooluta majapidamisi 7393, neist 2693 Saaremaal ja 2662 Harjumaal.

Elektrilevi teatel jõutakse Mandri-Eesti olemasolevad keskpingerikked suure tõenäosusega likvideerida neljapäeval. Hilisõhtuga lisanduvad rikked taastatakse homme. Saaremaa ja Hiiumaa keskpingerikete likvideerimine lõpetatakse reede õhtuks ning madalpingetööd jäävad nädalavahetusse.

Riketega tegelevad brigaadid on väljas varahommikust ööpimeduseni. Plaanilised tööd saartel on reedeks tühistatud. Elektrilevi ja partnerid teevad kõik endast oleneva, et elektrivarustus võimalikult kiirelt taastada.

Ühtlasi paneb Elektrilevi inimestele südamele, et katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, sest juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. «Palume liinile langenud puu või mõne muu ohtliku olukorra fikseerimisel helistada rikketelefonil 1343 või hädaabinumbril 112,» ütles pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles