Maski kandmine pole Belgiat kõrgest nakatumusest päästnud (5)

BNS
Copy
Haigla Brüsselis.
Haigla Brüsselis. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix Baltics

Paljudes Euroopa riikides on koroonaviiruse tõttu kohustuslikuks tehtud maski kandmine ja kuigi kohalikele ei pruugi see meeldida, siis kantakse maske siiski kohusetundlikult, kuid näiteks Belgiat see kõrgest haigestumusest päästnud ei ole, teatas reedel ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Viimase kuu jooksul on kõikjal Euroopas koroonanumbrid jälle kasvama hakanud. Nii ka Belgias, kus neljapäeval registreeriti viimase nelja kuu kõrgeim haigestunute hulk - 1153 inimest. Hoolimata karmidest reeglitest on riigi nakatumisnäitaja tõusnud 93,4 peale, mis on Euroopa Komisjoni pakutud 50 pea kaks korda enam.

Maski kandmine on Belgias sotsiaalne norm. Sellest on vabastatud ainult alla 12-aastased lapsed ning need, kes parasjagu teevad sporti või söövad restoranis.

Samas leidub ka maskide vastaseid. Näiteks Brüsseli turumüüja Zezette, kes kannab maski asemel visiiri.

«Mu arst ütles, et viis, kuidas maske praegu kantakse, on mõeldud teiste haiguste vastu, sest viiruse jaoks on neis liiga suured augud. Samuti peaks maski ette panema kuni neljaks tunniks ning seda ei tohi puutuda, sest vastasel korral tuleb seda vahetada, et see puhas oleks,» selgitas loodustoodete müüja Zezette.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles