Paet: otselendude vältimine suurendab inimkontaktide arvu (5)

BNS
Copy
Lennuk maandumas Tallinna lennujaama.
Lennuk maandumas Tallinna lennujaama. Foto: Küllike Rooväli

Europarlamendi saadik Urmas Paet kritiseerib riigi otselendude keelustamise poliitikat, sest ümberistumistega lennates suureneb reisija kontakt teistega märgatavalt.

«Majandusminister Taavi Aas on mitu kuud keelanud Tallinnast otselennuliinide avamist ning sulgenud juba olemasolevaid. Ja see arutu praktika jätkub.

Nii ei saa praeguse seisuga näiteks toimida Tallinnast otseliinid Euroopa linnadesse Stockholmi, Amsterdami, Pariisi, Oslosse, Brüsselisse, Kiievisse, Zürichisse, Viini, Milanosse. Kõigisse neisse olid lennufirmad valmis lendama või lendasidki,» ütles Paet.

«Selle tulemusel on inimesed pidanud ja peavad tegema ümberistumisi, mis suurendavad oluliselt kontaktide arvu teiste inimestega. Reis kestab tunde kauem ning vältimatuid kontakte on palju rohkem. Samuti on oluliselt suurem inimeste aja- ja rahakulu,» selgitas Paet. «Ka on see otsus halb nii Eesti ettevõtetele kui lennufirmadele. Ükski teine Euroopa Liidu riik nii ei tee.»

«See on sama, kui nüüd keelaks majandusminister ära ka otsebussiliinid Tartust Tallinna ja Jõhvi ning sunniks inimesi Tartust Tallinna sõitma ümberistumisega Pärnus ning Jõhvi ümberistumisega Haapsalus. Totter, aga lennunduses Taavi Aas just seda teeb,» kritiseeris Paet. «Kui ebapädevaks argumendiks lendude keelamisel on olnud justkui tervisekaitse aspekt, siis tegelikkus on risti vastupidine.»

«Seega, kui inimesed peaksid lisaümberistumiste tõttu nakatuma, siis on sellise olukorra tekitamise eest süüdlane selgelt olemas. Ja edasi on juba inimese valik, kas kahjunõue esitada. Kas kohtu kaudu või otse majandusministrile ja valitsusele,» soovitas Paet.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles