Esmaspäevast pääseb piiranguteta Soome vaid tööle (2)

Alexandra Saarniit
Copy
Eesti ja Soome lipud.
Eesti ja Soome lipud. Foto: Marko Saarm / Sakala

28. septembrist saavad Soome piiranguteta sõita üksnes need, kellel on Soomes töökoht. Vastasel juhul tuleb naaberriigis kaheks nädalaks isolatsiooni jääda, vahendab ERR

Nakkusnäitajad on Eestis ja Soomes väga erinevad, mistõttu toimuvad järgmisest esmaspäevast Soome reisimisel mitmed muudatused. «See uus kord praeguse seisuga näeb ette seda, et esiteks, kõik inimesed, kellel on töökoht Soomes, saavad senise korra alusel Soome minna ilma karantiinita või mingite piiranguteta,» ütles välisminister Urmas Reinsalu ja lisas, et kõik ülejäänud inimesed saavad samuti Soome minna, kuid turistidel on kohustus olla kahenädalases eneseisolatsioonis ning seda võidakse pisteliselt kontrollida. 

Kuigi Soome teeb ülalkirjeldatud olukorra kohta otsuse alles homme, siis samad reeglid hakkaks kehtima ka Soome kodanikele, kes käivad Eesti ja Soome vahet ning välisministri sõnul avaldab see kindlasti negatiivset mõju turismile. 

Eesti haigestumusnäitaja 100 000 elaniku kohta viimase kahe nädala jooksul on esmaspäevase seisuga 30,85 ning 25 piiri on ületanud ka Soome naabrid Rootsi ja Norra.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles