Lutsar: teadusnõukoja seisukoht ei ole muutunud

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tartu ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia professor Irja Lutsar on veendunud, et koroonaviiruse leviku pärast pole põhjust paanikasse sattuda ka juhul, kui seda diagnoositakse Eestis.
Tartu ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia professor Irja Lutsar on veendunud, et koroonaviiruse leviku pärast pole põhjust paanikasse sattuda ka juhul, kui seda diagnoositakse Eestis. Foto: Margus Ansu

Teadusnõukoja juhi Irja Lutsari sõnul ei tohiks otselende lõpetada riikidega, kus viimase 14 päeva kumulatiivne Covid-19 näitaja 100 000 elaniku kohta on suurem kui 25, kuna inimene reisib siis ringiga tagasi Eestisse. 

«Teadusnõukoja seisukoht ei ole muutunud,» vastas Lutsar küsimusele, kas otselendude piiramine on endiselt asjakohane. «Otselennud on paremad, kui mitmes lennujaamas ringi liikumine,» selgitas ta. 

Lutsari sõnul inimesed naasevad ikka tagasi kodumaale, kuid eriti ohtlik on see siis, kui nad kõrge nakatumisega riikidest naasevad ringiga kodumaale, kuna nii võivad nad saada nakkuse või ise seda laiali jagada. «Kõikidele on parem, kui on otselend Eestisse olemas - meie teame, kust inimene tuleb ning see on ka inimlikum,» lausus Lutsar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles