Lääne päästekeskuse Pärnu kontori töötaja nakatus koroonaviirusesse

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Lääne päästekeskus
Lääne päästekeskus Foto: Urmas Luik

Päästeameti tänase teate kohaselt osutus viie nende töötaja koroonaviiruse test positiivseks, üks neist töötab Lääne päästekeskuse Pärnu kontoris. Kolm nakatunut on ametis päästeameti Tallinna peamajas ja üks Ida päästekeskuses.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Mooritsa teatel järgib päästekeskus terviseameti juhiseid ja kõik teadaolevad lähikontaktsed on eneseisolatsiooni suunatud ja ruumid dešinfitseeritud.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juhi Kadri Juhkami sõnade kohaselt on seoses päästekeskuse juhtumiga Pärnus jälgimisel üheksa nakatunuga kokkupuutunud lähikontaktset: viis neist tööalased ja neli perekondlikud.

Päästeameti peadirektori asetäitja Andreas Anvelt kinnitas, et tegemist on kontoritöötajatega ja päästeteenuse tagamist nende nakatumine ei mõjuta.

„On tõsi, et nakatunud inimesed olid Väike-Maarja päästekoolis võistlustel, ent võistlejatega neil kokkupuudet esmastel andmetel ei olnud. Sellegipoolest oleme andnud neile, kes Väike-Maarjas võistlesid, samuti suunised oma tervist hoolikalt jälgida,” sõnas Anvelt. Ta lisas, et positiivse proovi andnud ametnikel ilmnesid enne haigussümptomid, haigustunnusteta inimeste testid on seni olnud negatiivsed.

Pärnumaalt osales eelmisel nädalal Väike-Maarjas toimunud Eliitkomando võistlusel Vändra päästekomando tiim, kes võitis auhinnalise teise koha. Moorits kinnitas samuti, et võistlejad seal nakatunutega kokku ei puutunud.

Päästeameti teate kohaselt ei mõjuta nakatumine igapäevast ohutuse tagamist, sest ühtsesse päästevõrgustikku kuulub umbes 4000 inimest, kes katavad kogu Eestit. Ühtlasi töötavad päästjad vahetustega, seega on alati olemas päästereserv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles