Video ⟩ NATO õppus viis kokku Eesti õhuväe lennuki ning Saksa ja Soome hävitajad (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Saksa õhuväe hävitaja Eurofighter.
Saksa õhuväe hävitaja Eurofighter. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Ämari lennubaasist Balti õhuturvet teostavad Saksa lennuväelased avaldasid sotsiaalmeedias video, mis on tehtud mõni päev tagasi Eesti õhuruumis toimunud NATO ja partnerriikide õppusel Ramstein Alloy.

Videos on näha, kuidas Saksa Eurofighter hävitajad ning Soome õhujõudude Hornetid tuvastavad ja eskordivad õppuse käigus Eesti õhuväe transpordilennukit M-28 Skytruck.

Kolm korda aastas peetaval õppusel, mille kandev roll oli seekord Eesti õhuväel, harjutati side- ja juhtimisprotseduure ning erinevaid õhuturbe harjutusi. Õppusel mängiti läbi sideühenduse katkemine ja lennuki eskortimine, aeglase õhuvahendi tuvastamine, otsingu- ja päästetööd, õhus tankimine, lähiõhutuletoetuse treening Eesti taktikalise õhutuletoetuse üksusega ja eritüübiliste õhuvahendite lahingud.

Lisaks Ämaris ja Šiauliais paiknevatele Saksamaa ja Itaalia õhuturbe hävitajatele osalesid õppusel ka Soome, Rootsi, Norra, Poola, Hollandi ja Portugali õhuväelased, kokku üle 20 lennuvahendi. Balti õhuruumis viibis õppuse ajal ka NATO eelhoiatuse ja õhuruumi juhtimise lennuk AWACS E-3, mis tegi ka ülelennu Tallinnast.

Paralleelselt Ramstein Alloy’ga toimus Balti riikide ühisõppus Ramstein Guard, kus harjutati õhuseiresüsteemide toimimist elektroonilise sõjapidamise keskkonnas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles