Sõjalaeva rünnanud piraate ootab reis Hispaania kohtu ette

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraadipaat ja neid oma paatidelt korrale kutsuda üritavad Hispaania mereväelased.
Piraadipaat ja neid oma paatidelt korrale kutsuda üritavad Hispaania mereväelased. Foto: EUFOR Atalanta

Kuut somaalia mereröövlit, kes ründasid möödunud nädalal kogemata piraatlusvastasel missioonil teenivat Hispaania sõjalaeva SPS Patiño, ootab kohus laeva lipumaal Hispaanias.


Hispaania võimud teatasid seda pärast 12. jaanuari rünnaku kohta käivate dokumentide ja asitõendite ülevaatamist. Siiani ELi piraatlusvastase missiooni EUFOR Atalanta lipulaevana teeniva Patiño pardal hoitud somaallased toimetatakse nüüd kaldale, kust edasi viib nende tee juba eeluurimise ajaks trellide taha Hispaanias.

Piraadid ründasid Patiñot Somaalia pealinna Muqdisho lähistel merel. Vahetult enne seda oli Hispaania alus lõpetanud Maailma Toiduprogrammi (WFP) abilaeva eskordi sinna sadamasse.

Mereröövlid tulistasid sõjalaeva pihta ja üritasid ronida ka selle pardale. Patiñolt vastati nende tulistamisele omapoolse tulega ning laevalt välja saadetud helikopteri ja mootorpaatide abil õnnestus merejalaväelastel kallaletungijad vahi alla võtta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles