Nestor leitud kirjadest: usun, et kõik poliitikud ei ole kaabakad

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna riigikogu fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor ütles, et nemad said Priit Toobali juurest leitud Hannes Rummu erakirjavahetuse avastamisest teada Postimehe võrguväljaande vahendusel.

Nestori sõnul pole sotsidel plaanis Keskerakonna poole pöörduda, et kirjade teemal midagi täpsemalt uurida.

«Looga tegelevad selleks pädevad ametkonnad,» nentis ta.

Nestor ei teadnud ega soovinud ka oletada, mis ajaperioodi kirjavahetus puudutas, kuidas kirjad Keskerakonnani jõudsid või mis laadi kirjavahetusega tegemist oli.

«Vabandan napisõnalisuse pärast ja usun, et kõik poliitikud ei ole kaabakad. Kaabakad peaksid poliitikast lahkuma,» sõnas Nestor.

Kaitsepolitsei töötajad leidsid Keskerakonna peasekretäri ja riigikogu liikme Priit Toobali kodu ja parteikontori töökohta läbi otsides üle 400 lehekülje väljatrükitud elektroonilist kirjavahetust, mis kuulub Euroopa Liidu Eesti esinduse juhile Hannes Rummile, ja mis ei tohiks kuidagi olla Keskerakonna või Toobali käsutuses.

Keskerakonna väitel sattus Euroopa Komisjoni Eesti esinduse praeguse juhi Hannes Rummu erakirjavahetus nende büroosse, kuna need tõi sinna endine sots Ivor Onksion, kes töötas Tallinna linnavolikogus volikogu aseesimehe, sots Jaak Juske nõunikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles