Reitingud ⟩ Reformierakond tõusis taas populaarseimaks parteiks (10)

BNS
Copy
Reformierakonna esimees Kaja Kallas.
Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Foto: Tairo Lutter

Kui augustis jäi Reformierakond Turu-uuringute küsitluses üle pika aja Keskerakonnale alla, siis septembris taastas suurim opositsioonipartei oma liidripositsiooni erakondade populaarsusedetabelis, selgus ERR-i tellitud Turu-uuringute AS-i üle-eestilisest küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks Reformierakonnale hääle 27 protsenti valijatest, augustis oli Reformierakonna toetusnumber 24 protsenti, Keskerakonda toetas septembris 24 protsenti ning augustis oli peaministripartei toetus 26 protsenti, vahendas ERR.

Kolmandal kohal oli septembris EKRE 16 protsendi suuruse toetusega. EKRE kaotas kuu varasemaga võrreldes neli protsendipunkti toetust.

Viimastel kuudel on suutnud oma toetust tõsta Sotsiaaldemokraatlik Erakond, keda septembris toetas 11 protsenti. Parlamendivälise Eesti 200 toetus püsis üheksal protsendil. Parlamendiparteidest väiksem oli septembris Isamaa toetus - sarnaselt augustile toetas septembris Isamaad viis protsenti valijatest. Eestimaa Roheliste toetus oli kolm protsenti.

Kolm protsenti toetust kogus septembris Eesti Tulevikuerakond, mis tekkis Vabaerakonna ja Elurikkuse Erakonna ühinemisel. Augustil oli Elurikkuse Erakonna toetus üks ja Vabaerakonnal alla ühe protsendi ehk kahe väikepartei ühinemine on tõstnud nende toetust veidi kõrgemale kui oli mõlemal eraldi kokku.

Kolme valitsuspartei kogutoetus oli 45 ja kahel opositsiooniparteil 38 protsenti. Parlamendivälised erakonnad kogusid 17 protsenti toetust.

Turu-uuringute AS küsitles 7.-17. septembrini 1010 inimest. 512 inimest küsitleti näost-näkku meetodil nende kodudes, 498 vastas veebipaneelis. Kodanikke oli küsitletute seas 854. Küsitluse maksimaalne viga oli ±3,10 protsenti.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles