Magnum peab läbirääkimisi AKH klientide ülevõtmiseks

BNS
Copy
Ravimid. Pilt on illustreeriv.
Ravimid. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Margus Linnamäele kuuluv Magnum on alustanud läbirääkimisi hiljuti tegevuse lõpetamisest teatanud Aivar Linnamäele kuuluva Apteekide Koostöö Hulgimüügi (AKH) klientide ülevõtmiseks.

«Olukorras, kus üks ettevõte lõpetab tegevuse, näeme otseloomulikult võimalust oma kliendiportfelli laiendada. Usume, et iga hulgimüüja turul teeb endast kõik oleneva, et pakkuda partnerlussuhet tegevust lõpetava ettevõtte klientidele,» ütles Magnumi esindaja BNS-ile.

«Tänaseks oleme juba alustanud läbirääkimisi Apotheka kaubamärki kandavate apteekidega, et olla nende hulgimüügipartner. Samuti plaanime lähiajal alustada koostöökõnelusi Südameapteegi kaubamärki kandvate apteekidega,» märkis ta ja lisas, et Magnum teeb uute klientide juurde saamiseks kõik endast oleneva.

AKH teatas kolmapäeval, et lõpetab alates novembrist tegevuse.

Eelmisel nädalal palus sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse konkurentsiametil hinnata Apteekide Koostöö Hulgimüük OÜ seotust teiste ravimite hulgimüügiga tegelevate ettevõtetega. 

Jesse sõnul on sotsiaalministeerium täheldanud, et AKH on töötajate arvu arvestades võrreldes teiste ravimite hulgimüügiga tegelevate firmadega ebaproportsionaalselt suure turumahuga.

Kuna Apteekide Koostöö Hulgimüük on teatanud tegevuse lõpetamisest, siis pole konkurentsiameti teatel enam praktilist põhjust ettevõtet edasi uurida, kirjutas ERR-i uudisteportaal sel neljapäeval.

22-protsendilise turuosaga AKH kuulub osaliselt Aivar Linnamäele. Tema vennale Margus Linnamäele kuulub 29-protsendilise turuosaga Magnum Medical, mis varustab Apotheka apteeke. Kui AKH kliendid Magnumile üle läheks, ei ole hulgimüügifirma valitsev osakaal konkurentsiameti hinnangul turul keelatud.

Apteekide Koostöö Hulgimüük OÜ tegelik kasusaaja on Creditinfo andmeil 46,87 protsendiga Aivar Linnamäe. 49 protsendiga on tegelikuks kasusaajaks märgitud SEB/Evli Bank Plcs Clients Account Finnish Domiciles.

Magnum AS on läbi investeerimisfirma Up Invest Margus Linnamäele kuuluv Balti riikides ja Soomes tegutsev ravimite hulgi- ja jaemüügi ettevõte. Up Investi omanduses on läbi ettevõtete ka uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles