Kuidas Louis Freeh sai Eestis olla ilma karantiinita (8)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Louis Freeh eile riigikogus.
Louis Freeh eile riigikogus. Foto: Tairo Lutter

Ameerika Ühendriikidest Eestisse saabujad peavad reeglite kohaselt jääma kohustuslikku eneseisolatsiooni. Ometi sõitis Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ekspeadirektor Louis Freeh kohe pärast Tallinna jõudmist Toompeale. Kas advokaat rikkus reegleid?

Esmaspäeval toimus riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni ühisistung, kus arutati rahandusminister Martin Helme (EKRE) sõlmitud lepingut advokaadibürooga Freeh, Sporkin & Sullivan. Natukene enne istungi algust teatas Helme, et  Toompeale on saabunud ka Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ekspeadirektor Louis Freeh – mees, kes peaks Helmega sõlmitud kokkuleppe järgi küsima Eestile kompensatsiooni rahapesu tõttu tekitatud kahju eest. Komisjoni liikmetele oli FBI endise juhi saabumine üllatus, kuigi Helme sõnul sai ta juba möödunud nädala lõpus teada, et Freeh’l on võimalik Eestisse tulla. 

Välisministeeriumi kodulehel on märgitud, et väljastpoolt Euroopa Liitu ei ole lubatud Eestisse siseneda Ameerikast. Kui nad isegi tulevad ja kasutavad kahe testi süsteemi, siis karantiinis peavad nad ikkagi nädala olema. Liikumisvabaduse piirang tähendab seda, et inimene on 14 päeva alates Eestisse saabumisest kohustatud hoiduma mittehädavajalikest kontaktidest ja võib oma elukohast või püsivast viibimiskohast lahkuda üksnes arsti juurde minemiseks, toidu, esmatarbekaupade ja ravimite ostmiseks või hädajuhtumil. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles