Indrek Saar: milline on valitsuse ja Jüri Ratase soovitus rahvale maskikandmise osas? (1)

BNS
Copy
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Indrek Saar ootab valitsuselt seoses koroonaviiruse uue puhanguga selget sõnumit ja piisavalt kaitsemaske.

Saar kirjutab peaminister Jüri Ratasele läkitatud kirjas, et Eesti on jõudnud koroonaviiruse teise lainesse.

«Esimese viiruselaine ajal oli palju teadmatust, mistõttu võib rabedust sellega võitlemisel isegi mõista, aga teadlased edastasid juba mitu kuud tagasi info, et teine laine tuleb. Seepärast olen ma väga üllatunud, et valitsus ei ole pika suve jooksul jõudnud kokkuleppele, et jah, maskid aitavad haiguse levikut pidurdada,» kirjutab Saar.

SDE esimees küsib valisusjuhilt, miks ei ole valitsus andnud selget soovitust kanda võimalusel rahvarohketes siseruumides ja ühistranspordis maske. Ka pärib Saar, miks ei ole valitsus taganud  tasuta maskide kättesaadavust riskirühma kuulujatele ja eesliinil tegutsejatele, rääkimata kogu elanikkonnast.

Saare sõnul tuleks valitsusel nõustuda  ekspertidega, et siseruumides ja ühistranspordis on maski kandmine vajalik ning tagada inimestele maskide kättesaadavus. «Inimesed tõestasid kevadel, et nad on valmis kriisisituatsioonis oma igapäevast käitumist muutma. Aga selleks, et takistada nakkuse levikut on vaja selget sõnumit ja piisavalt maske,» kirjutab Saar.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles