Haigekassa esitas Põlva haiglale 3000-eurose tagasinõude

Copy
Põlva haigla silt sissepääsu juures
Põlva haigla silt sissepääsu juures Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haigekassa nõuab haiglalt tagasi pea 3000 eurot, kuna arveid esitati olematu ravi eest. Haiglajuht kinnitab, et tegu oli inimliku eksitusega ja alusetuid arveid esitatud ei ole, kirjutab ERR uudisteportaal

Meediasse lekkinud kirjas palus Põlva haigla juht Margot Bergmann eriolukorra ajal tohtritele saadetud kirjas kolm korda enne mõelda, kas patsiendi haiglast väljakirjutamise asemel oleks võimalik teda suunata edasi taastusravile, jalaraviõe juurde või kas või polikliinikusse eriarsti vastuvõtule. 

Haigekassa vaatas seejärel eriolukorra ajal esitatud raviarved üle ning teostas 20 ravijuhu täiendava kontrolli. «Haigla taastusravi ja haigla õendusabi, kus ilmnes küll, et võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on sellist teatud raviarvete enamat kallinemist, raviarvete struktuuri muutust,» kommenteeris rahvusringhäälingule haigekassa juhatuse liige Maivi Parve.

Haiglajuhi enda sõnul on tegemist inimliku veaga ja saadetud kiri võib jätta vale mulje: «Tihtilugu ongi see, et mis on paberil, ei ühti täpselt sellega, mis on elektroonsesse vormi viidud,» kommenteeris ta ja lisas, et esialgu ei oska haigla veel kommenteerida, kas plaanib 3000-eurose nõude vaidlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles