Uuest nädalast saab Eestisse eneseisolatsioonita vaid mõnest riigist (3)

BNS
Copy
Stockholmi lennujaam
Stockholmi lennujaam Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Alates järgmisest nädalast on vaid mõni riik, kust saabudes ei pea Eestis kaheks nädalaks eneseisolatsiooni jääma, vahendas rahvusringhääling reedel välisministeeriumi informatsiooni.

Ministeeriumi teatel tuleb järgmisest nädalast 14 päevaks eneseisolatsiooni jääda neil inimestel, kes saabuvad Eestisse järgmistest Euroopa riikidest: Andorra, Austria, Belgia, Bulgaaria, Hispaania, Holland, Horvaatia, Iirimaa, Island, Itaalia, Kreeka, Leedu, Liechtenstein, Luksemburg, Malta, Monaco, Norra, Poola, Portugal, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, San Marino, Slovakkia, Sloveenia, Šveits, Taani, Tšehhi, Ungari, Ühendkuningriik.

See tähendab, et eneseisolatsiooni ei ole vaja rakendada vaid neljast riigist Eestisse saabumisel: Küproselt, Soomest, Lätist ja Vatikanist.

Eestis ei rakendu liikumispiirang, kui riigi positiivsete koroonatestide arv 100 000 elaniku kohta jääb kahe nädala jooksul alla 16 või vahemikku kuni 17,6.

Väljastpoolt Euroopa Liitu võivad Eestisse siseneda, muu hulgas turismi eesmärgil inimesed Austraaliast, Jaapanist, Lõuna-Koreast, Rwandast, Taist, Uruguayst, Uus-Meremaalt, Gruusiast, Kanadast ja Tuneesiast. Viimase kolme riigi puhul rakenduvad Eestis aga liikumisvabaduse piirangud.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles