Toimetajaauhinna tänavune laureaat on Kajar Pruul

Kultuuritoimetus
Copy
Kajar Pruul.
Kajar Pruul. Foto: Kristjan Teedema

Edvin ja Lembe Hiedeli nimelise toimetajaauhinna žürii koosseisus Riina Kasser (esimees), Kai Aareleid, Sirje Ratso ja Triinu Tamm valis 2020. aasta laureaadiks Kajar Pruuli.

Kajar Pruul (snd 1959) on lõpetanud 1982. aastal Tartu Ülikooli eesti filoloogia erialal ja töötanud ajakirjas Vikerkaar toimetajana alates selle asutamisest 1986. aastal. Lisaks igapäevasele toimetamistööle Vikerkaares on Kajar Pruul aidanud viimase kolme kümnendi jooksul raamatuks viimistleda terve hulga algupäraseid teoseid, samuti on ta toimetanud nõudlikke tõlketekste. Pikaajaline toimetajakogemus, eruditsioon ning täpne eesti keele taju on teinud Kajar Pruulist usaldusväärse kriitiku ja inspireeriva kaasamõtleja nii autoritele kui tõlkijatele.

Edvin ja Lembe Hiedeli nimelise toimetajaauhinna eesmärk on juhtida tähelepanu toimetaja suurele panusele ilukirjandusliku või filosoofilise teksti keelelisel ja sisulisel õnnestumisel ning tõsta esile teenekaid toimetajaid. Auhind antakse pikaajalise, viljaka ja tähelepanuväärse toimetamistöö eest. Esimese Edvin ja Lembe Hiedeli nimelise toimetajaauhinna pälvis 2015. aastal Maiga Varik, 2016. aastal oli laureaat Triin Kaalep, 2017. aastal Anu Saluäär, 2018. aastal Linda Targo ja 2019. aastal Asta Põldmäe.

Auhind antakse üle 30. septembril 2020 rahvusvahelise tõlkijate päeva pidulikul tähistamisel Tartu Ülikooli kunstimuuseumis (Ülikooli 18) kell 15. Auhinda annavad välja Eesti Kirjanike Liit ja Eesti Keeletoimetajate Liit. Auhinnafondi toetab Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles